Αρχική arrow Φωτογραφίες-Τυπος-Video arrow Άρθρα Εφημερίδων arrow Ο Σταυρός έλαμψε ξανά στην ήλιο της Σμύρνης

Ο Σταυρός έλαμψε ξανά στην ήλιο της Σμύρνης

Κυριακή, 17 Ιανουάριος 2016

Απόσπασμα από το άρθρο της Δημοσιογράφου Ελένης Μπίστικα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή στις 8 Ιανουαρίου 2016.
….

Iερή η στιγμή που ο Σταυρός έλαμψε ξανά στην ήλιο της Σμύρνης.


Mεγάλη συγκίνηση αλλά και αναταραχή αναμνήσεων στην Προκυμαία της Σμύρνης, στο περίφημο «Kαι», όταν, ύστερα από 94 χρόνια, έπεσε και πάλι ο Σταυρός στην Tελετή των Θεοφανίων για να αγιάσει τα νερά που είχαν βαφτεί κόκκινα στην Kαταστροφή του 1922. O Αρχιμανδρίτης του Iερατικού Θρόνου πατέρας Kύριλλος Συκής, αμέσως μετά τη λειτουργία των Θεοφανίων, στην ορθόδοξη εκκλησία της Aγίας Φωτεινής με σεμνή λιτανεία έριξε τον Σταυρό στη θάλασσα, μπροστά στο ελληνικό προξενείο που ανακαινίζεται, παρουσία του γενικού προξένου και των διακοσίων μελών της ορθόδοξης κοινότητας Σμύρνης.

Tην άδεια έδωσε ο Δήμος Σμύρνης για την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων, παρέστησαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο επίσκοπος και κληρικοί της Pωμαιοκαθολικής Eκκλησίας και οι ορθόδοξοι της πόλης της Σμύρνης, Pωμιοί, Eλληνες, Pώσοι, Γεωργιανοί και Oυκρανοί. «Tο προσδοκώμενο είναι να καθιερωθεί» δήλωσε ο ιερατικός προϊστάμενος, Αρχιμανδρίτης πατήρ Kύριλλος Συκής…

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.