Αρχική arrow Φωτογραφίες-Τυπος-Video arrow Άρθρα Εφημερίδων arrow Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Βουκόλου

Συνοδική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Βουκόλου

Παρασκευή, 06 Φεβρουάριος 2015

Απόσπασμα από το άρθρο της Ελένης Μπίστικα στην εφημερίδα
"Η Καθημερινή", φύλλο της 5-2-2015, με τίτλο:

"Το πρόγραμμα της επίσημης επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Σμύρνη,

με κορυφαίο γεγονός την Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία

στον Ι.Ν. Αγίου Βουκόλου"....Η Ενωσις Σμυρναίων συνοδεύει τον Οικουμενικό Πατριάρχη σε Σμύρνη και Κρήνη...

Οπως είναι φυσικό, η παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και των συνοδικών αρχιερέων δημιουργεί ιδιαίτερο κλίμα συγκίνησης, αλλά και πληθώρα αναμνήσεων στους Ελληνες με καταγωγή μικρασιατική. Η γενέτειρα των παπούδων - γιαγιάδων, γονέων και συγγενών που αναγκάσθηκαν να φύγουν κάτω από δραματικές συνθήκες από τη Σμύρνη, την Ελληνίδα πόλι, δημιουργεί δεσμούς δυνατούς, ακατάλυτους από τον χρόνο, αλλά και αναμνήσεις.

Η Ενωσις Σμυρναίων, το παλαιότερο σμυρναϊκό σωματείο, έτος ιδρύσεως 1936, Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών, ανταποκρίνεται ακριβώς σ’ αυτή τη συγκίνηση και οργάνωσε εκδρομή στη γη της Ιωνίας, από 5 μέχρι και 10 Φεβρουαρίου 2015, προκειμένου να συνοδεύσει τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και να είναι εκεί, παρούσα, στην Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία στους εορτάζοντες Ιερούς Ναούς του Αγίου Βουκόλου Σμύρνης, 6/2/2015 και Χαραλάμπους 10/2/2015 στην Κρήνη (Τσεσμέ). 92 ολόκληρα χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή, η παρουσία του Πατριάρχη στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στους ιστορικούς αυτούς ναούς προσδίδει ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη στο μυστήριο της Θείας Λειτουργίας και σε όσους παρευρεθούν. Της εκδρομής, που γίνεται με έξοδα των μελών της Ενώσεως και συμμετεχόντων φίλων της Ενώσεως, ηγείται ο πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Γιώργος Αρχοντάκης, εκπαιδευτικός και ιστορικός φιλόλογος. Συμμετέχουν η αντιπρόεδρος της Ενώσεως και μέλη του Δ.Σ., καθώς και ο πατήρ Πέτρος Μελιδώνης των Τριών Ιεραρχών της Νίκαιας και ο Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων. Η εκδρομή στην εξαήμερη διάρκειά της παρακολουθεί οδικώς παράλληλο πρόγραμμα αναμνήσεων και συγκινήσεων μέσα στη Σμύρνη, με επισκέψεις σε Πέργαμο, Αϊβαλί, Εφεσο, Κιρκιντζέ, Βουρλά, Τσεσμέ, Αλάτσατα. Μια μεγάλη εμπειρία. «Η Πατρίδα ζη, όσο την θυμόμαστε...».

ΤΗΛΕΦΟΣ

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.