Γεώργιος Αρχοντάκης

Παρασκευή, 31 Μάιος 2013

Archondakis_sm

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ,

Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

Γεννήθηκε στη Νίκαια του Πειραιά από γονείς που κατάγονται από την περιφέρεια της Σμύρνης (στο Σιβρισάρι γεννήθηκε ο πατέρας του, στα Θείρα η μητέρα του).

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του αρχικά στο Φιλολογικό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια στο Ιστορικό τμήμα της ίδιας Σχολής. Τη διετία 1990 - 1992 παρακολούθησε στο Ιστορικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών μεταπτυχιακές σπουδές με θέμα την Παιδεία στα χρόνια του Ιω. Καποδίστρια και στις αρχές της βασιλείας του ΄Οθωνα. Από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών απέκτησε το δίπλωμα του Supérieur II   (αντίστοιχο με το σημερινό Sorbonne II).

Υπηρέτησε ως καθηγητής φιλόλογος επί τρία (3) χρόνια στο Λύκειο Δομοκού Φθιώτιδας και επί τριάντα δύο (32) χρόνια στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιά, στην οποία τα τελευταία χρόνια της θητείας του διετέλεσε Υποδιευθυντής και Διευθυντής.

΄Εχει συγγράψει το δίτομο έργο "Ηροδότου Ιστορίες", σχολικό βοήθημα για τους μαθητές της Β΄ τάξης του Γυμνασίου (εκδόσεις Ελ. Ρώσση, 2001-2003) και έχει δημοσιεύσει "Λαογραφική Συλλογή εκ της πόλεως Σιβρισαρίου Μ. Ασίας".

Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο καθηγήτρια ΄Αννα Αντωνιάδου, που κατάγεται από τον Πόντο, και έχει δύο κόρες, την Αθανασία, καθηγήτρια της Αγγλικής Φιλολογίας στο Πειραματικό Γυμνάσιο της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Νιούκαστλ της Αγγλίας για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και την Αναστασία, φαρμακοποιό.

Τυχαία εικόνα

img_1890_es_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.