Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Ανακοίνωση της Ενώσεως Σμυρναίων για τη γενοκτονία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Ανακοίνωση της Ενώσεως Σμυρναίων για τη γενοκτονία του ελληνισμού της Μικράς Ασίας.

Παρασκευή, 02 Σεπτέμβριος 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Συμπληρώνονται τις μέρες αυτές 89 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και την έξοδο 1.500.000 ανθρώπων από τις προγονικές τους εστίες. Με αφορμή την επέτειο αυτή της Γενοκτονίας των Μικρασιατών Ελλήνων από το τουρκικό κράτος η «΄Ενωσις Σμυρναίων» :

ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ το αίτημα για την αναγνώριση από τη διεθνή κοινότητα της γενοκτονίας ολόκληρου του Ελληνισμού της Ανατολής, ώστε να καταδικαστούν οι τουρκικής εκτέλεσης θηριωδίες, που κατά και μετά τον A΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άνοιξαν το δρόμο για τις εθνικές εκκαθαρίσεις στων χριστιανικών πληθυσμών της Μικράς Ασίας, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.

ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ το δικαίωμα στη μνήμη και δηλώνει αποφασισμένη να μην αφήσει να περάσουν στη λήθη τα μαρτύρια και οι θυσίες των προγόνων μας, όπως έντεχνα επιδιώκει η ΄Αγκυρα και οι προσκείμενοι σ’ αυτήν κύκλοι.

ΖΗΤΕΙ από την ελληνική κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αναγνωρισθεί από το Ελληνικό Κράτος η γενοκτονίατων μικρασιατικού ελληνισμού, να καταβληθεί προσπάθεια διεθνοποίησης του ζητήματος και να σκύψουν με ενδιαφέρον πάνω στα ζητήματα που απασχολούν τους πρόσφυγες του 1922 και του κατιόντες τους, που αποτελούν το μισό του πληθυσμού του νεώτερου Ελληνικού Κράτους, ως έμπρακτη αναγνώριση των θυσιών των Μικρασιατών Ελλήνων και της συμβολής τους στην ανάπτυξη της χώρας. όπως, κατ΄ελάχιστον, είναι η αξιοποίηση της ανταλλάξιμης περιουσίας υπέρ των προσφύγων, η ορθή διδασκαλία της ιστορίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού στα σχολεία και η δημιουργία Μουσείου για τον Ελληνισμό της Ανατολής για τη δημιουργία του οποίου η Ένωσις Σμυρναίων αγωνίζεται εδώ και χρόνια

Από το ΔΣ της Ενώσεως Σμυρναίων / 1η Σεπ. 2011

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.