Βασιλόπιτα 2012

Παρασκευή, 03 Φεβρουάριος 2012

Oμιλία κατά την κοπή της βασιλόπιτας Έτους 2012
στη ΛΑΕΔ την 2α Φεβρουαρίου 2012
Ευάγγελος Τσίρκας/ Πρόεδρος του ΔΣ/Ενώσεως Σμυρναίων

2012- Baiavvn.

Αιδεσιμώτατε, πατέρα Πέτρο Μελιδώνη, Κυρίες, κύριοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μέλη και φίλοι της Ενώσεως Συμρναίων.

Σας καλωσρίζω στην σημερινή συνάθροισή μας και εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά.

2012.Summetexovtes

Πριν από ένα μήνα ένας νέος χρόνος ανέτειλε, δίδοντας κάποιες αμυδρές ελπίδες και προσδοκίες για το καλύτερο, αλλά και προβληματισμούς από όσα διαδραματίστηκαν κατά τον απελθόντα χρόνο 2011, όπως κυρίως η οικονομική κρίση και τα προβληματικά οικονομικά σε εθνικό και ατομικό επίπεδο.

Εκπροσωπόντας το ΔΣ της Ενώσεως εύχομαι σε όλους σας ατομικά την εκπλήρωση όσων έχετε στις προδοκίες σας, στην Πατρίδα μας καλύτερες μέρες και στην Ενωση Σμυρναίων μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Ο χρόνος που πέρασε ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένος όσον αφορά την Ένωσή μας. Πολλά έγιναν, για τα οποία δεν θελω σήμερα να αναφερθώ για να μην καταχρώμαι του χρόνου σας, αλλά και γιατί ο σκοπός της σημερινής συγκεντρώσεως είναι όχι ο απολογισμός έργου, (αυτόν θα τον κάνουμε κατά την Γενική μας Συνέλευση την 31η Μαρτίου 2012), αλλά κυρίως να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να κόψουμε την βασιλειόπιτά μας

2012.eulogia

να ακούσουμε πολύ καλή μουσική από τους εκλεκτούς μουσικούς μας, να χορέψουμε,

2012, xoros:2

αν κάποιοι χορευτάδες το κρίνουν σκόπιμο. Διασκεδάστε επομένως.

Κρίνω όμως σκόπιμο, μιά και σας βρίσκω σήμερα συγκεντρωμένους σε αυτή την πολυπληθή σύναξή μας, να σας καταστήσω κοινωνούς μερικών από τις δραστηριότητές μας, του εγγύς χρονικού διαστήματος. Τονίζω ότι κατά τον τρέχοντα χρόνο συμπληρώνονται 90 χρόνια από την αποφράδα ημερομηνία της καταστροφής της Σμύρνης και του ξεριζωμού του ελληνισμού από τις Ελληνικές Πατρίδες, την κοιτίδα του Ελληνισμού, την Μικρά Ασία και η Ένωση Σμυρναίων έχει ήδη ξεκινήσει σειρά εκδηλώσεων για να τιμήσουμε την μνήμη και τη θυσία των προγόνων μας.

- Την 6η Φεβρουαρίου έχουμε προγραμματίσει τη διάλεξη του καθηγητού κυρίου Αρχάγγελου Γαβριήλ με θέμα την ποίηση στην Σμύρνη.
- Την 19η Φεβρουαρίου τιμούμε την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Καρύκη.
- Την 5η Μαρτίου παρουσιάζουμε το έργο του Μικρασιάτη Ελληνογάλλου συγγραφέα Κλεμάν Λεπίδη ( Κλεάνθη Τσελεμπίδη).
- Την 26η Μαρτίου τιμούμε την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας με την ομιλία του κυρίου Τάκη Σαλκιτζόγλου για τη συμβολή των Μικρασιατών στον αγώνα του 1821.
- Την 31η Μαρτίου θα συνέλθουμε σε Γενική Συνέλευση για απολογισμό έργου έτους 2011.

Συγγραφικά, σας ενημερώνω ότι έχουμε εκδόσει τον 24ο τόμο των Μικρασιατικών Χρονικών κσι το συλλεκτικό ημερολόγιο έτους 2012, το οποίο ανατυπώσαμε και είναι στη διάθεσή σας στην τιμή εκδόσεώς του, των 10 ευρώ και για το οποίο θα παρακαλούσα την κυρία Ελένη Μπίστικα, η οποία επιμελήθηκε της εκδόσεως να πει λίγα λόγια στη συνέχεια, ενώ συνεχίζουμε, παρά τις οικονομικές μας δυσκολίες, την έκδοση της Μικρασιατικής Ηχούς.

Αυτά τα λίγα ενημερωτικά.

Εκλεκτή η παρουσία όλων σας και μας τιμά πολύ. Να αναφέρω όμως την διακεκριμένη παρουσία στη σημερινή εκδήλωσή μας και των
- Του Δημάρχου Κηφισίας και Νέας Ερυθραίας κυρίου Νικολάου Χιωτάκη.
- Του κυρίου Βασίλειου Μπορνόβα, Σύμβουλου Πρεσβείας Α', στο Υπουργείο Εξωτερικών, τ. Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη.
- Tης κυρίας Νάνσι Χόρτον.

2012 Xorton, akroatnrio

- Του κυρίου Βασίλη Βασιλικού και της κυρίας Μαρίας Ηλιού.

Hliou-Basilikos

- Των Προέδρων και εκπροσώπων των Μικρασιατικών Σωματείων ( ΡΙΖΕΣ).

Κυρίες και Κύριοι,

Όσα προελέχθησαν είναι σημαντικά ή και ασήμαντα κατά την κρίση του καθενός σας. Εκείνο όμως που αποτελεί ξέχωρο για εμάς γεγονός είναι η βράβευση και επιβράβευση δύο εκλεκτών προσωπικοτήτων του πνεύματος και υπηρετών της μικρασιατικής ιδέας και του προσφυγισμού.

Αναφέρομαι στον μικρασιάτη κυρίο Θοδωρή Κοντάρα

2012, Kontaras

και στον μη μικρασιάτη κύριο Χρίστο Σολδάτο για τον οποίο επισημαίνω ότι θα ήταν ευχής έργο να είχαμε και μερικούς άλλους μη μικρασιατες υπηρέτες της μεγάλης ιδέας του μικρασιατισμού, όπως ο κύριος Σολδάτος.

Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση του ΔΣ της 7ης Δεκεμβρίου 2011, τα μέλη του Συμβουλίου με εξουσιοδότησαν να επιδώσω τιμητική περγαμινή στους τιμώμενους για το έργο το οποίο ο καθένας από αυτούς επετέλεσε στο χώρο του προσφυγισμού και της μικρασιατικής ιδέας, όπως αυτό θα παρουσιαθεί στη συνέχεια από το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κυρία Μάρλεν Βαιάννη.

Τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό.

Ευχαριστώ επίσης το ΓΕΣ και τη διοίκηση της ΛΑΕΔ για την παραχώρηση της λαμπρής αυτής αίθουσας, τον ΣΕΦ κύριο Παπαδόπουλο Φώτη και το προσωπικό της Λέσχης, τους Μουσικούς μας, την Χορωδία

2012: xorvdia

και τους χορευτές του Πνευματικού Κέντρου Νέας Ερυθραίας

2012 Mikrasiatikoi xoroi

και τα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως, τα οποία ασχολήθηκαν επί σειρά ημερών για την καλή παρουσίαση της εκδηλώσεως, την κυρία Σοφία Μπαλάνου για τη σύνταξη του ωραίου και χρηστικού μας προγράμματος ( υπόψη η συνταγή για την βασιλόπιτα και τα αετουδάκια)

2012- balavou

και τη γραμματέα μας κυρία Κορίννα Σπηλιώτη, καρδιά και σκλάβα της οργανώσεως της σημερινής βραδιάς.

Σας ευχαριστώ και εσάς για την υπομονή σας, εύχομαι Χρόνια Πολλά, σας προτρέπω να διασκεδάσετε και δίνω τον λόγο στην κυρία Βαιάννη.

2012- proedros.

Ευάγγελος Τσίρκας
Πρόεδρος του ΔΣ/ Ενώσεως Σμυρναίων/ 2α Φεβρουαρίου 2012

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.