Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Βουλευτές για Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο

Βουλευτές για Αντιρατσιστικό Νομοσχέδιο

Πέμπτη, 28 Νοέμβριος 2013

BOYΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΠΣΕ

Η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος αισθάνεται την υποχρέωση να συγχαρεί τους 40 βουλευτές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην έντονη, προ πενθημέρου, διαμαρτυρία της για παράλειψη αναφοράς στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού στο λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.

Όπως ενημέρωσε, με δελτίο τύπου, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας κ. Σάββας Αναστασιάδης, ζητήθηκε από τον υπουργό δικαιοσύνης να αναφερθούν στο νόμο οι γενοκτονίες που αναγνώρισε η Βουλή των Ελλήνων καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Ο υπουργός, αναφέρεται, ότι δεσμεύθηκε να φέρει νομοτεχνική ρύθμιση.

Ήδη η διαρκής επιτροπή δημόσιας διοίκησης, δημόσιας τάξης και δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων και η οποία ασχολείται με το νομοσχέδιο, πριν αυτό εισαχθεί στην ολομέλεια της βουλής, κάλεσε εκπρόσωπο της ΟΠΣΕ προκειμένου να παραβρεθεί σε συνεδρίαση της και να εκθέσει τις απόψεις της Ομοσπονδίας για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Η ΟΠΣΕ τονίζει ότι η ιστορικά και όχι μόνο, καλύτερη λύση θα είναι η ξεκάθαρη αναφορά στη γενοκτονία του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Στο δελτίο του κ. Αναστασιάδη αναφέρεται ότι στην πρωτοβουλία του συμμετείχαν, μεταξύ άλλων οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ιωαννίδης και Γιώργος Ορφανός.

Η ΟΠΣΕ αναμένει την πλήρη εξέλιξη του θέματος, μέχρι την τελική ψήφιση του νομοσχεδίου, τονίζοντας για άλλη μια φορά, ότι η ιστορική αλήθεια είναι πέρα και πάνω από κάθε σκοπιμότητα.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΣΕ/ 28-11-2013

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.