Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ημερίδα Κερδισμένες Μάχες, Χαμένος Πόλεμος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για ημερίδα Κερδισμένες Μάχες, Χαμένος Πόλεμος

Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2012

"ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ"
ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Α. Διαμαντής, Ε.Τσίρκας, Ι. Παλούμπης, Γ. Λιάκουρης

Επιστροφή στη Σμύρνη, Ημερίδα και Έκθεση στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών (26/9/12 - 8/10/12) με τη συνεργασία της Ενώσεως Σμυρναίων και των Εκδόσεων Κέδρος.

Στην ημερίδα (θέμα: Κερδισμένες Μάχες, Χαμένος Πόλεμος-Ζητήματα Στρατηγικής και Τακτικής των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922) με συντονιστή τον πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων, αντιστράτηγο ε.α. Ευάγγελο Τσίρκα, μίλησαν ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Λιάκουρης με θέμα "Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις εδάφους", ο αντιναύαρχος ε.α. Ιωάννης Παλούμπης με θέμα "Οι αεροπορικές επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των στρατιωτικών. Μικρή αναφορά στις επιχειρήσεις του Πολεμικού Ναυτικού κατά την περίοδο 1919-1922" και ο πλοίαρχος (ΥΓ) Αριστείδης Διαμαντής με θέμα "Το Υγειονομικό κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία 1919-1922".

Την έκθεση των σκίτσων της Σταυρούλας Βελισσαροπούλου που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του συγγραφέα της τριλογίας Επιστροφή στη Σμύρνη, Ευάγγελο Μαυρουδή, για να χρησιμοποιηθούν ως βινιέτες στην ομώνυμη έκδοση του Κέδρου, εγκαινίασαν η εκπρόσωπος του εκδοτικού οίκου, Κάτια Λεμπέση, ο πρόεδρος του ιδρύματος Βούρου-Ευταξία, Αντώνιος Βογιατζής και η διευθύντρια του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών, Αγλαΐα Αρχοντίδου. Για την τριλογία μίλησε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών Έρη Σταυροπούλου με θέμα "Το άτομο μέσα στη δίνη της ιστορίας".

Την εκδήλωση έκλεισε με σύντομο χαιρετισμό ο συγγραφέας, ο οποίος στη συνέχεια ξενάγησε τους παρευρισκόμενους στην έκθεση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναιων/ 27η Οκτωβρίου 2012