Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Η Μικρασιάτικη κουζίνα στο Οικολογικό Πολιτιστικό Στέκι

Η Μικρασιάτικη κουζίνα στο Οικολογικό Πολιτιστικό Στέκι

Παρασκευή, 08 Μάρτιος 2013

Η Μικρασιάτικη  κουζίνα στο Οικολογικό Πολιτιστικό Στέκι

Ο Μουσακάς ήταν το θέμα της πετυχημένης συνάντησης που έγινε την Κυριακή 3 Μαρτίου 2014 στο Οικολογικό Πολιτιστικό Κέντρο, Λεωφόρος Ιωνίας 315, Άνω Πατήσια.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν, μουσακάδες, παρόμοια φαγητά και γλυκά από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από την Αίγυπτο και από το Σουδάν και στη συνέχεια είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε και να συγκρίνουμε τις δημιουργίες των μαγειρισσών.

Το μέλος της Ένωσης Σμυρναίων κ. Ιωάννα Αραμπατζή - Τζανουδάκη, που πρόσφατα εκδόθηκε το εξαιρετικό βιβλίο της με μικρασιατικές συνταγές «Ανατολικά της γεύσης» (Ελληνικές Γεύσεις της Ανατολής και Γεύσεις και μνήμες της Κατοχής. Εκδόσεις COSMOSWARE),  μαγείρεψε και παρουσίασε, μικρασιάτικα παπουτσάκια και το παραδοσιακό καππαδοκικό γλυκό ισλί. Η καΦανή Φτάκα-Τσικριτζή μαγείρεψε και παρουσίασε μουσακά με πράσα, μια χειμωνιάτικη παραδοσιακή κοζανίτικη συνταγή, νιαμερίτικο χαλβά Κοζάνης και μια πρωτότυπη κερκυραϊκή παραλλαγή του κλασσικού μουσακά. Η κ. Μαρίνα Τσαμουρά μαγείρεψε και παρουσίασε τον κλασσικό μουσακά. Η κ. Μαριάμ Χάνα μαγείρεψε και παρουσίασε αιγυπτιακό μουσακά και αιγυπτιακά γλυκά και η κ. Άμαλ Ζεϊντάν σουδανέζικο μουσακά. Η κ. Καίτη Μαραγκουδάκη μας παρουσίασε χορτοφαγικό μουσακά.

Φαίδων Παπαθεοδώρου/ 7-3-2013

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.