Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Κοπή Βασιλόπιτας Ενώσεως Σμυρναίων 2014. Προσφώνηση Προέδρου Ε.Τσίρκα

Κοπή Βασιλόπιτας Ενώσεως Σμυρναίων 2014. Προσφώνηση Προέδρου Ε.Τσίρκα

Κυριακή, 09 Φεβρουάριος 2014

Περίγραμμα ομιλίας κατά κοπή βασιλόπιτας.

Έτους 2014

Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ/ 7η Φεβρουαρίου 2014

Ευάγγελος Τσίρκας

Αιδεσιμώτατε, πατέρα Πέτρο Μελιδώνη, Αξιότιμη Κυρία ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ – ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΗΡΩ Κυρίες, Κύριοι, εκλεκτοί προσκεκλημένοι, μέλη και φίλοι της Ενώσεως Συμρναίων.

Σας καλωσορίζω στην σημερινή συνάθροισή μας και εύχομαι σε όλους Χρόνια Πολλά.

Πριν από ένα περίπου μήνα ένας νέος, δύσκολος κατά γενική αντίληψη χρόνος ανέτειλε, δίδοντας όμως και κάποιες αμυδρές ελπίδες και προσδοκίες για το καλύτερο, αλλά και προβληματισμούς από όσα διαδραματίστηκαν κατά τον απελθόντα χρόνο 2013, όπως κυρίως η οικονομική κρίση και τα προβληματικά οικονομικά σε εθνικό και ατομικό επίπεδο και τώρα η μεγάλη καταστροφή την οποία υπέστει ο ωραίο νησί της Κεφαλλονιάς και η δυστυχία των κατοίκων της, στο πρόβλημα των οποίων ολόψυχα συμμετέχουμε.

Εκπροσωπώντας το ΔΣ της Ενώσεως εύχομαι σε όλους σας ατομικά την εκπλήρωση όσων έχετε στις προδοκίες σας, στην Πατρίδα μας καλύτερες μέρες και στην Ενωσι Σμυρναίων μεγαλύτερα επιτεύγματα.

Κυρίες και Κύριοι,

Ο χρόνος που πέρασε ήταν επιτυχημένος όσον αφορά την Ένωσή μας. Πολλά έγιναν, για τα οποία δεν θέλω σήμερα να αναφερθώ για να μην καταχρώμαι του χρόνου σας, αλλά και γιατί ο σκοπός της σημερινής συγκεντρώσεως είναι όχι ο απολογισμός έργου, (αυτόν θα τον κάνουμε κατά την Γενική μας Συνέλευση την 5η Απριλίου 2014), αλλά κυρίως για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να ακούσουμε πολύ καλή μουσική από τους εκλεκτούς μουσικούς μας, να χορέψουμε, αν κάποιοι χορευταράδες το κρίνουν σκόπιμο. Διασκεδάστε επομένως.

Κρίνω όμως σκόπιμο, μιά και σας βρίσκω σήμερα συγκεντρωμένους σε αυτή την πολυπληθή σύναξή μας, να σας καταστήσω κοινωνούς μερικών από τις δραστηριότητές μας, του εγγύς χρονικού διαστήματος.

- Την 16η Φεβρουαρίου, ημέρα Κυριακή, τιμούμε την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου, επισκόπου Σμύρνης στον Ι.Ν. Τριών Ιεραρχών Νικαίας

- Την 24η Φεβρουαρίου, ημέρα Δευτέρα στη βιβλιοθήκη μας έχουμε την παρουσίαση του πολύ ενδιαφέτοντος του βιβλίου ”Αγιοι Έρωτες. Τα χρόνια της οργής” του συγγραφέα και σκηνοθέτη κυρίου Μιχαηλίδη.

- Την 5η Απριλίου, ημέρα Σάββατο θα συνέλθουμε σε Γενική Συνέλευση για απολογισμό έργου έτους 2013.

Αυτά τα λίγα ενημερωτικά.

Εκλεκτή η παρουσία όλων σας και μας τιμά πολύ. Να αναφέρω όμως την διακεκριμένη παρουσία στη σημερινή εκδήλωσή μας και των Προέδρων Μικρασιτικών Σωματείων και Μουσείων

- Των Προέδρων της Ενώσεως Συλλαίων κ. Τάκη Σαλκιτζόγλου και Βουρλιωτών κ. Φώτη Καράλη.

- Της προέδρου του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κας Αναστασίας Παλούμπη

- Του Προέδρου του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών κ. Αντώνη Βογιατζή

Κυρίες και Κύριοι,

Όσα προελέχθησαν είναι σημαντικά ή και ασήμαντα κατά την κρίση του καθενός σας. Εκείνο όμως που αποτελεί ξέχωρο για εμάς γεγονός είναι η βράβευση και επιβράβευση έργου ζωής της μίας εκλεκτής προσωπικοτήτος του πνεύματος, συγγραφέως, παραγωγού ξεχωριστών για την ποιότητα τηλεοπτικών εκπομπων και ενεργού πολίτη.

Αναφέρομαι στην μικρασιάτισσα, μέλος της Ενώσεως Σμυρναίων, την Κυρία ΗΡΩ ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ – ΣΓΟΥΡΑΚΗ.

Με ομόφωνη λοιπόν απόφαση του ΔΣ της 2ας Δεκεμβρίου 2013, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με εξουσιοδότησαν να επιδώσω τιμητική περγαμινή στην τιμωμένη για το έργο της στον δύσκολο, σχεδόν αδηφάγο στίβο της τηλεοράσεως, το οποίο υπηρέτησε με απόλυτη συνέπεια, προβάλλοντας διεθνώς την χώρα μας, προβάλλοντας εκλεκτές προσωπικότητες της δημόσιας ζωής και του πνευματικού κόσμου της Ελλάδος, μεταξύ των οποίων και περισσότερες από 40 προσωπικότητες του μικρασιατικού χώρου, αλλά και για την συγγραφική της δραστηριότητα , όπως αυτή θα παρουσιασθεί στη συνέχεια από το μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κυρία Μάρλεν Βαιάννη και φαντάζομαι και από την ίδια στη σύντομη παρέμβασή της.

Την ευχαριστούμε πολύ για αυτή της την δραστηριότητα και ως Ένωσις Σμυρναίων της λέμε ότι καμαρώνουμε γιατί στις τάξεις μας είναι εντεταγμένες προσωπικότητες, όπως η τιμωμένη Κυρία ΑΛΕΞΙΑΔΟΥ – ΣΓΟΥΡΑΚΗ ΗΡΩ

.

Να τονίσω ότι η σημερινή τιμωμένη είναι η 158η προσωπικότητα από της καθιερώσεως από την Ένωσί μας της εκδηλώσεως απονομής τιμής σε ξεχωριστές Σμυρνεικές και μικρασιατικές προσωπικότητες, οι οποίες ετίμησαν πρώτα από όλα τον εαυτό τους και την μεγάλη μικρασιατική οικογένεια.

Θα μου επιτρέψετε κλείνοντας, να ευχαριστήσω τα μέλη του ΔΣ της Ενώσεως, τα οποία ασχολήθηκαν επί σειρά ημερών για την καλή παρουσίαση της εκδηλώσεως, τη γραμματέα μας κυρία Κορίννα Σπηλιώτη, καρδιά και σκλάβα της οργανώσεως της σημερινής βραδιάς, την διοίκηση του ΑΜΑΛΙΑ για την άψογη συνεργασία μας και τους θαυμάσιους μουσικούς μας.

Ευχαριστίες επίσης απευθύνονται στους χορηγούς μας και ιδιαίτερα σταζαχαροπλαστεία ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑ και ιδιαιτέρως τον υπέυθυνο κύριο Γεώργιο Παπουτσόγλου για την προσφορά των γλυκισμάτων τα οποία υπάρχουν στο τραπέζι σας.

Σας ευχαριστώ και εσάς για την υπομονή σας, εύχομαι Χρόνια Πολλά, σας προτρέπω να διασκεδάσετε και δίνω τον λόγο στην κυρία Βαιάννη.

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.