Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης τίμησε την Ένωσι Σμυρναίων

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης τίμησε την Ένωσι Σμυρναίων

Παρασκευή, 10 Φεβρουάριος 2012

Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΙ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

100px-ApollonLogoΟ Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης τίμησε την Ένωσι Σμυρναίων «για την προσφορά της στο Έθνος των Ελλήνων», όπως αναγράφει η τιμητική πλακέτα που επέδωσε στον αντιπρόεδρο του σωματείου κ. Φαίδωνα Παπαθεοδώρου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.


Ο Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων Σμύρνης τίμησε την Ένωσι Σμυρναίων «για την προσφορά της στο Έθνος των Ελλήνων»,όπως αναγράφει η τιμητική πλακέτα που επέδωσε στον αντιπρόεδρο του σωματείου κ. Φαίδωνα Παπαθεοδώρου ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γερουλάνος

Apollwv. Geroulanose.

κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιττας του Συλλόγου, που πραγματοποιήθηκε τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 στο κλειστό γυμναστήριο του Απόλλωνα στη Ριζούπολη.


Στην εκδήλωση πρώτος μίλησε ο πρόεδρος του Γ. Σ. Απόλλων Σμύρνης κ. Κώστας Δέδες αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του Συλλόγου, στις επιτυχίες του κατά τη περασμένη χρονιά και στους στόχους για τη νέα χρονιά. Στη συνέχεια ο γενικός γραμματέας του Συλλόγου κ. Στέφανος Ιντζόγλου αναφέρθηκε στην ιστορία του Ελληνισμού της Σμύρνης και της Μικρασίας, στην ίδρυση πριν από 120 χρόνια και στη δράση του Συλλόγου στη Σμύρνη και στη συνέχεια στην Αθήνα και τόνισε ότι λαός που ξεχνά την ιστορία του δεν έχει μέλλον. Μίλησε επίσης για τη δράση και το έργο της Ενώσεως Σμυρναίων, την οποία αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του Απόλλωνα να τη τιμήσει.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Γερουλάνος τόνισε ότι είναι χαρά του που παρευρίσκεται στην εκδήλωση του Απόλλωνα, ο οποίος αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα στις σημερινές δύσκολες μέρες για τον αθλητισμό και αναφέρθηκε στη προσπάθεια του Υπουργείου να εισάγει νέο θεσμικό πλαίσιο για τον αθλητισμό ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα ιδιαίτερα οξυμένα προβλήματα της βίας, του ντόπιγκ, της διάβρωσης του αθλητισμού από εξωαθλητικά συμφέροντα κλπ

Ο αντιπρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Παπαθεοδώρου στην ευχαριστήρια προσλαλιά του, αφού ανέφερε ότι η Ένωσι ιδρύθηκε από τους ίδιους ανθρώπους που στη Σμύρνη αγωνίζονταν και υποστήριζαν τον Απόλλωνα, θύμισε ότι φέτος συμπληρώνονται 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και τον ξεριζωμό του Ελληνισμού της Ανατολής από τις εστίες του και τόνισε ότι πρέπει να μη ξεχνάμε την ιστορία μας και να μη επιτρέπουμε τη διαστρέβλωσή της. Γι’ αυτό υπογράμμισε είναι ανάγκη να ιδρυθεί ένα Μουσείο που θα στεγάσει την ιστορία και τον πολιτισμό της Σμύρνης και ολόκληρου του Ελληνισμού της Ανατολής, όπως ζητούν η Ένωσι Σμυρναίων και οι προσφυγικοί φορείς εδώ και 50 χρόνια. «Η Ένωσι Σμυρναίων έχει καταθέσει αναλυτική πρόταση για το Μουσείο στο Υπουργείο Πολιτισμού, στον Δήμο Αθηναίων και στα συναρμόδια Υπουργεία. Η μη υλοποίησή της πρότασης μέχρι σήμερα δεν οφείλεται σε οικονομικούς λόγους, που είναι μεν πραγματικοί αλλά μπορούν να αντιμετωπιστούν» είπε ο κ. Παπαθεοδώρου και εξέφρασε το φόβο ότι η μη υλοποίηση μπλοκάρεται από εσφαλμένες απόψεις για την ειρηνική συνύπαρξη με τους γείτονες, που κι εμείς τη θέλουμε αλλά όχι σε βάρος της ιστορίας και του πολιτισμού μας.

Στην ίδια εκδήλωση τιμήθηκαν επίσης ο παλαίμαχος δημοσιογράφος και ιστορικός του Αθλητισμού κ. Πέτρος Λινάρδος, ο οποίος δεν παρέστη λόγω εκτάκτου κωλύματος, και ο γνωστός δημοσιογράφος, απολλωνιστής και σμυρνιός από τη μητέρα του, όπως μας αποκάλυψε, κ. Κώστας Αρβανίτης για την υποστήριξη που συστηματικά προσφέρει στο Σύλλογο. Ο κ. Αρβανίτης ευχαρίστησε τη Διοίκηση και αναφέρθηκε στον αγώνα κατά των εξαρτήσεων στον αθλητισμό και μέσα από τον αθλητισμό.

Ο Απόλλων βράβευσε επίσης τους αθλητές του που, παράλληλα με τις αθλητικές επιδόσεις τους, πέτυχαν να εισαχθούν σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Στην ωραία και συγκινητική αυτή εκδήλωση παρέστησαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αθηναίων, η πρόεδρος του Οργανισμού, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ψαράκη, ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Κόκκαλης, ο αντιδήμαρχος Γαλατσίου κ. Πρωτονοτάριος, ο γεν. γραμματέας της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Νίκος Βικέτος,

Apollwv- Biketos

η πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κ. Ανθρακίδου, η κ. Σιμιγδαλά από το Μουσείο «Φιλιώς Χαϊδεμένου», ο κ. Τσελέντης από τον Πανιώνιο Γ. Σ., ο πρόεδρος της ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης κ. Γιώργος Αγγελετόπουλος, ο πρόεδρος του συνδέσμου φιλάθλων του Απόλλωνα «Αναγέννηση» κ. Άρης Κουρούτης, παλιοί πρόεδροι και παλιά μέλη του Δ.Σ., παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου, όπως ο Σάββας Παπάζογλου, ο Aντώνης Δερμάτης, ο Νίκος Σιμιγδαλάς, ο Σημήτρης Σκόρδας, ο Νίκος Πορίχης κ.ά. και εκατοντάδες αθλητές, αθλήτριες και φίλοι του Απόλλωνα.


Η εκδήλωση έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους ανθρώπους της Διοίκησης και τους Απολλωνιστές, να δούμε τους νέους αθλητές, και να μάθουμε για τη δράση του Συλλόγου. Χαρήκαμε ιδιαίτερα που ένας δικός μας Σύλλογος, ο Απόλλων Σμύρνης, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα στη σημερινή ζοφερή αθλητική και γενικότερη ελληνική πραγματικότητα. Γι’ αυτό, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, πρέπει να αναδείξουμε στη πράξη τους «δεσμούς αίματος» που ενώνουν την Ένωσι Σμυρναίων με το Γυμναστικό Σύλλογο Απόλλων Σμύρνης.

Φαίδων Παπαθεοδώρου/ 10η Φεβρουαρίου 2012

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.