Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Ψυχρολουσία στη Μασσαλία

Ψυχρολουσία στη Μασσαλία

Σάββατο, 03 Οκτώβριος 2009
image004

Ψυχρολουσία στη Μασσαλία


Ψυχρολουσία ανέμενε τον πλοίαρχο Οσμάν Ερκούτ και το πλήρωμα του τουρκικού πλοιαρίου «Κυβέλη»,όταν μετά από ταξίδι δύο περίπου μηνών έφτασαν στη Μασσαλία, αποικία των αρχαίων Φωκαέων στη Μεσόγειο πριν 2.300 χρόνια.
Το τουρκικό πλοιάριο, αντίγραφο αρχαίας ελληνικής τριήρης, εμφανίστηκε στη θάλασσα της Μασσαλίας, στις 30 Ιουλίου, ώρα 11 το πρωί, αντί το απόγευμα στις 5, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί και αυτό για να παραπλανηθούν οι Μασσαλιώτες που ετοίμαζαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άφιξη του πλοίου στην πόλης τους. Μπροστά στον κίνδυνο να υπάρξουν επεισόδια δεν επετράπη στο τουρκικό πλοιάριο να δέσει στην κεντρική προβλήτα και ελλιμενίστηκε τελικά στην εξωτερική αποβάθρα Quai de Commerce, που χρησιμοποιείται για τα εμπορικά πλοία.
Στην προγραμματισμένη δεξίωση για την άφιξη του τουρκικού πλοίου δεν παρέστη ο δήμαρχος της πόλης Jean - Claude Gaudin. Το πλήρωμα της «Κυβέλης» έγινε δεκτό από τον εμπορικό σύμβουλο του Δήμου Μασσαλίας. Ο ίδιος, μια ώρα αργότερα, δέχτηκε εκπροσώπους αρμενικών, κυπριακών και ελληνικών οργανώσεων, οι οποίοι του επέδωσαν έγγραφη διαμαρτυρία για την επίσκεψη του πλοίου στη Μασσαλία.
Από την Μ.Η. μηνών Ιουλ.- Αυγ.
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.