Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Τιμή κυρίας Ελένης Μπίστικα από τους Special Olympics»

Τιμή κυρίας Ελένης Μπίστικα από τους Special Olympics»

Παρασκευή, 17 Σεπτέμβριος 2010

Kerkura.

Η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Παγκόσμιους Αγώνες «Αθήνα 2011» ευχαρίστησε την Κέρκυρα και τον ξενοδοχειακό κόσμο της, «για τη μεγάλη αγκαλιά που ανοίγει στους αθλητές των Special Olympics», στην εκδήλωση στα Ανάκτορα Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου.

«Η Κέρκυρα στην “Οδύσσεια” είναι ο τελευταίος σταθμός του Οδυσσέα πριν φτάσει στην Ιθάκη του. Και στο πρόγραμμά μας «Πόλις - Αμφιτρύων» η Κέρκυρα είναι ένας σημαντικός σταθμός για την επιτυχία του και μια θερμή αγκαλιά φιλοξενίας για 630 παιδιά - αθλητές των Special Olympics από την Αυστρία, τη Γερμανία και την Ιταλία για ξένοιαστες ημέρες γνωριμίας με το νησί των Φαιάκων, μεταξύ 20 και 24 Ιουνίου 2011, λίγο πριν από την έναρξη των Αγώνων». Ντυμένη στα λευκά, πλαισιωμένη από όμορφα παιδιά του Ειδικού Σχολείου «Μέλισσα» Κέρκυρας, η κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics «Αθήνα 2011», ευχαρίστησε από καρδιάς τον ξενοδοχειακό κόσμο της Κέρκυρας, ανέκαθεν κοιτίδας φιλοξενίας, για την ανταπόκριση που βρήκε το Πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων».
Η μεγάλη εκδήλωση που διοργάνωσαν οι αρχές της Κέρκυρας για την υποδοχή της αντιπροσωπείας με επικεφαλής την πρόεδρο κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και όπου συμμετείχαν, για να ευχαριστήσουν προσωπικά τον κόσμο της Κέρκυρας για τη φιλοξενία των δικών τους παιδιών - αθλητών, ο πρέσβης της Αυστρίας δρ Μίχαελ Λίναρτ, ο επιτετραμμένος της πρεσβείας της Γερμανίας κ. Γκι Φο ντε λα Κρουά και ο α΄ γραμματέας της ιταλικής πρεσβείας κ. Μάρτιν Μπρουκ, έγινε στον προαύλιο χώρο των Ανακτόρων των Αγίων Μιχαήλ και Γεωργίου, αξιοθέατο και σύμβολο μαζί της Κέρκυρας, νήσου ελληνικής με ευρωπαϊκό ανέκαθεν προσανατολισμό λόγω της ιστορίας της: Λίγο πριν, η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας –η λεγόμενη «παλαιά»– είχε ανακρούσει τους εθνικούς ύμνους Αυστρίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Ελλάδος και τον Υμνο των Special Olympics με τα χρώματα του ηλιοβασιλέματος να βάφουν τον ουρανό. Ο καιρός δροσερός, ο αέρας μυρωμένος και τα πετροχελίδονα χόρευαν πάνω από τα επιβλητικά Ανάκτορα, προσθέτοντας τη δική τους νότα χαράς στη μεγάλη και ανοιχτόκαρδη αυτή γιορτή φιλοξενίας. Οι ξενοδόχοι της Κέρκυρας που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα «Πόλις - Αμφιτρύων» κατείχαν την τιμητική θέση, γιατί, μετά τα χαμογελαστά παιδιά - αθλητές, αυτοί είναι οι πραγματικοί πρωταγωνιστές. Στην πρώτη σειρά απέναντι στην είσοδο των φωταγωγημένων Ανακτόρων, είχαν πάρει θέσεις ο πρέσβης της Αυστρίας και οι δύο διπλωμάτες καθώς και οι πρόξενοι της Γερμανίας και Ιταλίας.
Προσωπικότητες του αρχοντικού νησιού είχαν κληθεί και ήρθαν να θυμηθούν καλύτερες εποχές όταν η Κέρκυρα έσφυζε από ζωή και κίνηση. Σε καιρό ξενοδοχειακής κρίσης σε όλη την Ελλάδα το ότι η Κέρκυρα ανταποκρίθηκε θετικά, προσφέροντας φιλοξενία στα καλύτερά της ξενοδοχεία, είναι όχι μόνον μια ακόμη απόδειξη αρχοντιάς, αλλά και μια καλή αρχή για την ανάκαμψη.
Τη θέρμη και την όλη οργάνωση της φιλοξενίας για τα δικά τους παιδιά - αθλητές, που θα μετάσχουν στους Αγώνες, τόνισαν κι ευχαρίστησαν, στις ομιλίες τους ο πρέσβης της Αυστρίας, δρ Μίχαελ Λίναρτ, ο επιτετραμμένος της γερμανικής πρεσβείας κ. ντε λα Κρουά και ο α΄ γραμματέας της ιταλικής πρεσβείας κ. Μάρτιν Μπρουκ, που πάντα οι συμπατριώτες τους προτιμούν την Κέρκυρα για τις διακοπές τους. «Ως τώρα η Κέρκυρα ήταν ο δεύτερος προορισμός των Αυστριακών, αλλά φέτος είναι ο πρώτος», είπε ο πρέσβης της Αυστρίας, καλός φίλος της Ελλάδας και τέλειωσε με το σύνθημα του «Απόλλωνος», μασκότ των Αγώνων, αναφωνώντας «Είμαι μέσα», κάτω από χείμαρρο χειροκροτημάτων! Ακολούθησε η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας – «χωρίς υπογραφές δεν γίνεται σωστά καμιά δουλειά!», όπως είπε, πρακτική, η πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, επιφορτισμένη με τον άθλο μιας τέτοιας οργάνωσης σε καιρούς δύσκολους! Το πρωτόκολλο υπέγραψαν ο γενικός γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων κ. Κώστας Γεωργαλίδης, ιατρός, ο δήμαρχος Κερκυραίων κ. Σωτήρης Μικάλεφ και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών και Ναυτιλιακών Πρακτόρων Κέρκυρας (ΑΟCTA) κ. Δημήτρης Χαρίτος. Αμέσως μετά, τους παρεδόθη «για να το μελετήσουν καλά» το πρόγραμμα που πρέπει ν’ ακολουθήσει και η Κέρκυρα ως «Host Town». Κι είναι ολόκληρος τόμος, «άνοιξαν τα σχολεία», είπαν γελώντας οι υπογράψαντες! Ακολούθησε το σημαντικό γεγονός της βραδιάς, η απονομή τιμητικών διακρίσεων στους ξενοδόχους, οι οποίες απενεμήθησαν από την πρόεδρο με τη βοήθεια αθλητών Special Olympics.
Μετάλλιο αναγνώρισης
Ενώ είχε σκοτεινιάσει και ξεχώριζε απέναντι, φωταγωγημένο, το καμπαναριό του Αγίου Σπυρίδωνος, πολιούχου Αγίου της Κέρκυρας, η πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου είχε μια ακόμη έκπληξη στο πρόγραμμα! Κάλεσε το μέλος της αποστολής, την κ. Ελένη Μπίστικα να προσέλθει και της απένειμε «ως Πρέσβειρα Καλής Θέλησης των Αγώνων “Αθήνα 2011”, την ανώτατη τιμητική διάκριση των Special Olympics, το μετάλλιο Eunice Kennedy - Shriver, για τη δεκαπενταετή προσφορά και στήριξή της στο Κίνημα των Special Olympics». Συγκινημένη η δημοσιογράφος της «Καθημερινής» κ. Ελένη Μπίστικα ευχαρίστησε και αποτεινόμενη στο κοινό της Κέρκυρας είπε: «Δίνεις ένα κόκκο αγάπης που γίνεται χιονοστιβάδα. Αυτή είναι η περίπτωσή μου όταν έδωσα ένα κόκκο αγάπης στα παιδιά των Special Olympics για το χαμόγελό τους, που φωτίζει και τις δικές μας ζωές και για τη δύναμή τους να διεκδικούν τη θέση που δικαιούνται στην κοινωνία μας – αυτό που είναι και ο σκοπός του διεθνούς θεσμού των Special Olympics, τον οποίο ίδρυσε η αδελφή του προέδρου J. F. Kennedy και υπηρετεί ως πρόεδρος ο γιος της dr Tim Shriver». Και με το παράσημο στο πέτο είπε προς το φωτεινό μισοφέγγαρο, στον κερκυραϊκό ουρανό. «Ευχαριστώ Γιούνις! Ευχαριστώ Κέρκυρα, που είσαστε μαζί μου σ’ αυτήν την τόσο τιμητική στιγμή».
Από τηνεφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ της 16ης Σεπτεμβρίου 2010

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.