Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Άρθρα Αρχείου arrow Υποψηφιότητες Μικρασιατών στις εκλογές

Υποψηφιότητες Μικρασιατών στις εκλογές

Σάββατο, 02 Οκτώβριος 2010

dnmntrns

Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία

Λάζαρος Αλεξανδρίδης
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μίχα στον Πειραιά.

Πειραιάς είναι σταθερό σηµείο αναφοράς στη ζωή µου.
Γεννήθηκα, µεγάλωσα, σπούδασα και κατοικώ στον Πειραιά. Οι ρίζες των γονέων µου, βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη και την Σµύρνη.
Παντρεύτηκα την Πειραιώτισα-Μανιάτισσα ∆ικηγόρο Εύη ∆ιακουµάκου, η οποία έχει διατελέσει Αντιδήµαρχος στον ∆ήµο Πειραιά (1994-1998) και σήµερα είναι Αναπληρωτής ∆ιοικητής του «ΤΖΑΝΕΙΟΥ» Νοσοκοµείου.
Από µικρός ασχολήθηκα µε τον Αθλητισµό αρχικά µε την κολύµβηση και µετά µε το µπάσκετ στον Εθνικό Πειραιώς. ∆ιετέλεσα µέλος του ∆.Σ. στον Εθνικό Πειραιώς και µέλος του ∆.Σ στην Π.Α.Ε. ΕΘΝΙΚΟΣ.
Αποφοίτησα από το Ιστορικό Σχολείο του Πειραιά «ΙΩΝΙ∆ΕΙΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΣΧΟΛΗ», το υψηλό διδακτικό επίπεδο του οποίου υπήρξε καθοριστικός παράγων στην µετέπειτα σταδιοδροµία µου. Στους δασκάλους µου οφείλω πολλά.
Σπούδασα Οργάνωση και ∆ιοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Πειραιά (ΠΑ.ΠΕΙ).
Εργάσθηκα, στον ιδιωτικό τοµέα και σταδιοδρόµησα ως ∆ιευθυντής πωλήσεων σε µεγάλες εταιρίες: Στο Συνεταιρισµό Ηλε-
κτρολόγων Ελλάδος, στην εταιρία «ΚΡΙΣ-ΚΡΙΣ» Α.Ε και στην «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΩΝ» Α.Ε.Β.Ε του οµίλου Άφων Φιλίππου, στην εταιρία «ΟΡΙΖΩΝ» Α.Ε του Οµίλου ΚΕΡΑΝΗ, στην «GEYER HELLAS» Α.Ε. (Γερµανική Βιοµηχανία Ηλεκτρολογικού Υλικού).
Τα τελευταία χρόνια οκτώ (8) χρόνια δραστηριοποιούµαι ως ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο των ασφαλειών.
Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία

Dhmas-jepg.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΑΣ

Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος

στον Κεντρικό Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής

(Δήμοι: Αθηναίων, Φιλαδέλφειας, Χαλκηδόνας, Γαλατσίου, Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Ηλιούπολης, Δάφνης & Υμηττού

Ο Γιάννης Δήμας είναι πρόσφυγας Μικρασιάτης τρίτης γενιάς. Δικηγόρος, με Μεταπτυχιακό στο Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Εμπορικό Δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Kent της Μεγάλης Βρετανίας και Διδακτορικό στον Τομέα Εφαρμοσμένης Οικονομίας της Σχολής Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Γερμανικά και Ισπανικά. Είναι μέλος του διδακτικού προσωπικού του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και έχει δημοσιεύσει σειρά επιστημονικών άρθρων και μελετών.
Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία.


MANOLIS__TSAKIRIS

Μανόλης Τσακίρης για Δήμαρχος Ύδρας

Ο Μανόλης Τσακίρης, μέλος της Ενώσεως Σμυρναίων και πολλές φορές πρόεδρος των Γενικών Συνελεύσεων της Ενώσεως Σμυρναίων είναι πρόσφυγας δεύτερης γενιάς. Τέσσερις γενιές Τσακιραίοι έζησαν στη σέρτκη γειτονιά του Αγίου Τρύφωνα κοντά στην Ευαγγελική Σχολή. Ο παππούς του Στέφσανος Τσακίρης, σφαγιάσθηκε από τους τσέτες του Κεμάλ μαζί με τον Βίτωνα ( όνομα μηχανικού της αρχαιότητας) στην παραλία του Κε, στην περίφημη εκείνη ανθελληνική άποψη περί “ συνωστισμού” των Ελλήνων, μπροστά στα μάτια της γυναίκας του Κόνας Παρασκευώ και του πατέρα του Αντώνη Τσακίρη, που τότε ήταν 14 χρονών παιδάκι.
Ο συμπατριώτης μας Μανόλης Τσακίρης υπήρξε στέλεχος της Εθνικής Τραπέζης, σύμβουλος πολιτισμού στη ΓΣΕΕ, στην ΟΤΟΕ και Πρόεδρος για πολλά χρόνια των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα.
Τί καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν οι πολίτες της Ύδρας από το να ψηφίσουν έναν μικρασιάτη αγωνιστή για το αξίωμα του Δημάρχου.
Εμείς του ευχόμαστε καλή επιτυχία.

Mpakalopoulou

Μαριέττα Μπακαλοπούλου

Γεννήθηκα το 1984 στη Νέα Σμύρνη και έκτοτε διαμένω εκεί. Οι γονείς μου είναι Μικρασιάτες. Ο προπάππους μου λεγόταν Δημήτριος Γληνός, η προγιαγιά μου Αικατερίνη Μπόρα, πρόσφυγες από την Σμύρνη. Από δε την μεριά του πατέρα μου το γένος Παυλίδη, πρόσφυγες από τον Εύξεινο Πόντο.
Είμαι απόφοιτος του Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης και της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Μιλάω αγγλικά, γαλλικά και Γερμανικά. ΄Εχω κάνει σπουδές στο πιάνο και μπαλέτο. Εργάζομαι στην Πρεσβεία της Αιγύπτου.
Είμαι Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Νέας Σμύρνης με το συνδυασμό "ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ-ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ" με τον κ. Τζουλάκη. Το όραμά μου είναι να δω τη Νέα Σμύρνη μια πρότυπη πόλη με πολύ πράσινο, λιγότερα αυτοκίνητα και πολλούς ποδηλατόδρομους.
Με την στήριξή σας πιστεύω ότι θα τα καταφέρω.
Ευχαριστώ,
Μαριέττα Μπακαλοπούλου
τηλ. επικ. 211 7157420

Της ευχόμαστε Καλή Επιτυχία

Bardas.
ΑΝΤΩΝΙΟΣ Α. ΒΑΡΔΑΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΚΗΦΙΣΙΑΣ – Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ – ΕΚΑΛΗΣ
ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ Αξίζουμε.
Νίκος Χιωτάκης»

Ο Αντώνιος Α. Βάρδας έχει τρία παιδιά. Έχει αποφοιτήσει από το Λεόντειο Λύκειο Αθηνών και απέκτησε το δίπλωμα Αρχιτέκτονος – Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αθηνών.
Ο πατέρας του γεννήθηκε στη Σμύρνη Μ. Ασίας και ο ίδιος είναι μέλος της Ένωσης Σμυρναίων.
Από το 1971 διατηρεί το προσωπικό του γραφείο, ως Αρχιτέκτονας – μελετητής και επιβλέπων σε σημαντικά κτιριακά έργα (ξενοδοχειακά συγκροτήματα μεγάλης δυναμικότητας, εμπορικά κέντρα, επαγγελματικούς χώρους και επαύλεις).
Στο μεσοδιάστημα (1983-86) έχει διατελέσει, για το ΥΠΕΧΩΔΕ, υπεύθυνος της ομάδας για την πολεοδομική επέκταση και ανασυγκρότηση των Δήμων Κηφισιάς και Ν. Ερυθραίας Αττικής.
Η ενασχόλησή του με το Δήμο, έχει αφετηρία το 1979, χρονιά κατά την οποία ιδρύει το Σύλλογο Προστασίας Κηφισιάς. Ως Πρόεδρος του Συλλόγου, εκπονεί πολεοδομικές εργασίες τεκμηρίωσης, καταρτίζει πίνακες διάσωσης των παραδοσιακών κτιρίων της Κηφισιάς, εισηγείται την οριοθέτηση ζωνών χρήσεως γης και την κήρυξη της Κηφισιάς σαν «Παραδοσιακό Οικισμό».
Πραγματικά, το 1982 και το 1983 τα πρώτα Προεδρικά Διατάγματα προστασίας της Κηφισιάς δημοσιεύονται και γίνονται νόμοι μετά από δικές του εισηγήσεις.
Εκλέγεται δύο φορές Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς (2003-2010) και αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου της Τεχνικής και Πολεοδομικής Υπηρεσίας του Δήμου καθώς και Πρόεδρος της επιτροπής Τεχνικών και Πολεοδομικών Θεμάτων μέχρι σήμερα.
Μετά από πρότασή του, πεζοδρομήθηκε προσωρινά η οδός Κασσαβέτη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
Το 2006 διορίζεται Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΗΦΙΣΙΑΣ», έχοντας στο ενεργητικό του 250 τεχνικά δημοτικά έργα (μεγάλα και μικρά) στη διάρκεια δύο ετών.
Το 2009 διορίζεται Πρόεδρος του Αθλητικού Κέντρου Πολιτείας και παράλληλα αναλαμβάνει καθήκοντα εποπτείας της Υπηρεσίας Πολεοδομίας Κηφισιάς.

Του ευχόμαστε Καλή Επιτυχία

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.