Αρχική arrow Άρθρα - Εκδόσεις arrow Νέα Άρθρα arrow Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη

Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης στη Νέα Σμύρνη

Κυριακή, 06 Μάρτιος 2016

«Η Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης

στη Νέα Σμύρνη»

Της  Τόνιας Καφετζάκη

Φιλολόγου του Προτύπου Γυμνασίου Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Η κυρία Τόνια Καφετζάκη, ιστορικός-φιλόλογος στο Πρότυπο Γυμνάσιο της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ιστορία της σύγχρονης τέχνης από το Πανεπιστήμιο Paris-I-Sorbonne και διδακτορικό δίπλωμα από το Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Προσφυγιά και Λογοτεχνία. Εικόνες του Μικρασιάτη πρόσφυγα στη Μεσοπολεμική Πεζογραφία». Πορεία, 2003.
Έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα που αφορούν στη σχέση ιστορίας και λογοτεχνίας.  Σε συνεργασία με εκδοτικούς οίκους έχει μεταφράσει έργα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας.
Μαζί με τον επίσης εκπαιδευτικό Θανάση Γιοχάλα έγραψε το βιβλίο «Αθήνα, Ιχνηλατώντας την πόλη με οδηγό την ιστορία και τη λογοτεχνία».  Εστία, 2012.
Ευχαριστούμε την κυρία Τ. Καφετζάκη για την παραχώρηση προς δημοσίευση του άρθρου της, το οποίο ακολουθεί στο κατωτέρω αρχείο pdf.

Evangelical-School_of_Smyrna-Nea Smyrni.pdf

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.