Τα Νέα του Μουσείου

Τρίτη, 19 Οκτώβριος 2010

statue_museum_sm


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

-Ξεπέρασαν τις 2.000 οι υπογραφές ( ηλεκτρονικά και μη ) για το Μουσείο.

-Τα Μικρασιατικά Σωματεία στηρίζουν τη πρόταση της Ένωσης για το Μουσείο στα Προσφυγικά της Αλεξάνδρας.

-Στον Πρωθυπουργό και στους Υπουργούς έστειλε η Ένωση επιστολές για το Μουσείο.

-Από το Δήμαρχο και από τους υποψήφιους Δημάρχους
ζήτησε υποστήριξη η Ένωση για το Μουσείο στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας.

-Επερώτηση στη Βουλή για το Μουσείο από τον Βουλευτή κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

-Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής υποστηρίζει τη δημιουργία του Μουσείου στα Προσφυγικά της Λ. Αλεξάνδρας.

--------------------------------------------------------------------------------------------

Μπορείτε να διαβάσετε κατωτέρω κάνοντας κλικ στο αρχείο pdf τις επιστολές που η Ένωση Σμυρναίων έστειλε προς την Κυβέρνηση.


ES_Epistoles_Gov_Museum_Asia_Minor.pdf


--------------------------------------------------------------------------------------------

Σχόλια  για την Δημιουργία του Μουσείου του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Ανατολής στις Πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας από τους Έλληνες και Αλλοδαπούς οι οποίοι υπέγραψαν  την Αίτηση της Ένωσης Σμυρναίων.


Επιτέλους μία ενέργεια στην μνήμη των Προγόνων μας.

Congratulations to Enosis Smyrnaion for this important initiative to collect all historical items under one roof and educate the new generations of the tragedy of our Hellenic Asia Minor lands. Congratulations.

Καλή τύχη σε αυτό το τόσο σημαντικό για την Πατρίδα μας Μουσείο

Συγχαρητήρια για την μεγαλόπνοη αυτή προσπάθεια σας. Στο πλευρό σας σε οτιδήποτε χρειαστεί.

Από μικρός ήμουν συγκλονισμένος με την Μικρασιατική Καταστροφή και θεωρώ ότι ένα μουσείο θα βοηθούσε στο να μην ξεχνάμε τα ιστορικά μας δικαιώματα.

I think this is a great idea and necessary too.

This is in memory of my mother's family OROLOGA. In the 1920s they were displaced. Their courage and determination to survive helped pass on the centuries old proud tradition & light of HELLENISM.

Η Μικρασία και ειδικότερα η Ιωνία είναι η κοιτίδα της Φιλοσοφίας και των Θετικών Επιστημών. Η Μικρασία στις χιλιετίες έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην ιστορία της ανθρωπότητας και της Ελλάδας.

It is important to acknowledge and commemorate the victims of ethnic cleansing and genocide. The Turks ethnically cleansed 1.5 million Greeks. The 1955 pogrom must also be included/ commemorated.

Συγχαρητήρια γιὰ τὴν προσπάθεια! Ἐλπίζω καὶ εὔχομαι τὸ Μουσεῖο νὰ ἀποτελέσει φυτώριο γνώσεως καὶ μελέτης τοῦ Ἑλληνισμοῦ τῆς καθ' ἡμᾶς Ανατολῆς.

Καιρός του ήταν...

This Museum will be a significant effort to commemorate and immortalize the greatness of the Greek Culture in Asia Minor and inform the world of the glory of Hellenism.

Όλοι εμείς που στα παιδικά μας χρόνια ζήσαμε με τις νοσταλγικές διηγήσεις των γονέων μας θα αισθανθούμε εθνική υπερηφάνεια οι δε γονείς μας, εκεί που είναι, αγαλλίαση.

Let me know if I can help with the effort. It is a great idea. My father was born in 1894 in villages inhabited by Greeks around the town of Egin (Aghn in Armenian). I have some materials on these.

The Greeks of Asia minor considering the rich history and culture deserve to have a museum of their own.

Η συμπαράσταση μας αμέριστη. Κίνηση για ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ & ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Συγχαρητήρια για την προσπάθεια και πρόταση.  Καιρός είναι επιτέλους να γίνει.  Και εγώ ως Έλληνας Αλεξάνδρειας καταλαβαίνω την ανάγκη του Μουσείου.


Είμαι απολύτως σύμφωνη.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη του Ελληνισμού είναι ότι κάποιοι δήλωσαν ότι δεν διεκδικούμε τίποτα

Πρέπει οπωσδήποτε να δημιουργηθεί το μουσείο της Ανατολής και για τις επερχόμενες γενιές των Ελλήνων

Πως να μη συμφωνήσω η Σμύρνη, η Κυρήνεια, το Βαρόσι όλα αυτά που μου θυμίζουν την πατρίδα.

Προτείνω το μουσείο να αφορά και την περιοχή της Ιωνίας. Φώκαια, Νέα Φώκαια, κτλ

Ταυτόχρονα εισηγούμαι και δημιουργία Μουσείου – Μνημείου - Πολυθεματικού Χώρου Προβολής της Στρατ. Ιστορίας της χώρας-Στρατιωτικού Νεκροταφείου- κ. α. στις Θερμοπύλες. Προορισμός Επισκεπτών 1ης τάξης!

Ως δεύτερης γενιάς προσφύγων Φωκιανών, προτείνω να συμπεριληφθεί και η ευρύτερη περιοχή.

Καλημέρα σας. Σας εύχομαι να πετύχετε τον σκοπό. Κατάγομαι από Κύπρο και συγκεκριμένα από την κατεχόμενη Κυρήνεια......Για τους έλληνες του Πόντου, για την Σμύρνη, για τους εναπομείναντες χριστιανούς.

Συμφωνώ!

Αν και δεν είμαι Σμυρναίος, θεωρώ επιβεβλημένη την δημιουργία του Μουσείου για την διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης μας.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία.

Είναι καιρός κάτι να κάνει και μητέρα Ελλάς για τούς Μικρασιάτες και τους Πόντιους.

Hope there will also be a special focus on Constantinople. Thanks.

Εξαιρετική ιδέα! Θα ‘πρεπε, όμως, κατά τη γνώμη μου, του μουσείο αυτό να δημιουργηθεί στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για πολλούς και σοβαρούς λόγους!

Στην Αλεξάνδρας ή οπουδήποτε αλλού...

Εύχομαι, να ευοδωθεί αυτή η προσπάθεια, καθώς και άλλες που θα γίνουν στο μέλλον, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς των Μικρασιατών. ΟΙ πατρίδες χάνονται μόνο όταν τις λησμονούμε..

Congratulations on the initiative, we must never forget our lost lands, including Northern Epirus and occupied Cyprus.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΜΟΥ. ΕΞ ΑΛΛΟΥ ΙΩΝΙΑ ΜΕ ΚΕΡΥΝΕΙΑ-ΚΥΠΡΟΣ ΉΜΑΣΤΑΝ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΧΩΡΟ

Είμαι απόγονος Μικρασιατών, τιμώ και σέβομαι το παρελθόν τους. Εξάλλου, συγγράφω λογοτεχνικό βιβλίο με θέμα την ζωή στην Σμύρνη.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ..ΣΤΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ..

Συμφωνώ και επαυξάνω πρέπει αυτό ο πολιτισμός που αναπτύχθηκε στη Μ. Ασία να διατηρηθεί. Πρέπει τα νέα παιδιά να γνωρίζουν την ιστορία του τόπου τους και της καταγωγής τους.

Είθε ο Παντοδύναμος Κύριος μας να μας αξιώσει να πάμε πίσω στην γή των Πατέρων ημών, ΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ και όχι ποταποί επισκέπτες...Αμήν!

Πολύ καλή προσπάθεια...Ας ελπίσουμε ότι θα είναι το τελευταίο μουσείο αφιερωμένο σε "χαμένες" πατρίδες του Ελληνισμού... Ένας πρόσφυγας

Κύπρος – Αιγαίο – Μικρά Ασία κοινοί αγώνες και ιστορία...

Η Μικρά Ασία δεν είναι χαμένη πατρίδα, αλλά σκλαβωμένη πατρίδα.

It is high time we honor those who sacrificed everything for freedom

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ!! Για να θυμούνται οι Ρεπούσηδες ότι στη Σμύρνη ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΕ ο ελληνισμός, δεν ...τσαλαπατήθηκε στην προκυμαία..

Eξαιρετική και άξια συγχαρητηρίων η πρωτοβουλία και ένθερμα την υποστηρίζω και θα την δημοσιεύσουμε στην εφημερίδα μας "ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ".

Είμαστε όλοι Μικρασιάτες!

Αξιέπαινη προσπάθεια. Προχωρήστε ο Ελληνισμός της Μ. Ασίας ζει και θα ζει.

Υποστηρίζω την πρωτοβουλία και συγχαίρω. Εύχομαι γρήγορη επιτυχία. Πρόεδρος Συλλόγου Ελλαδιτών Λεμεσού Γραμματέας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλαδιτών Κύπρου

Καλή Επιτυχία. Πρώην Αντιπρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς

Every effort to refurbish & restore these buildings into a museum should be encouraged and brought to fruition for future generations to explore & enjoy. History should never be lost.

Εύχομαι κάθε επιτυχία σε αυτό το δύσκολο έργο, γιατί είναι κρίμα να αφήσουμε να χαθούν και από τις μνήμες μας ο πολιτισμός και η μοναδική ιστορία που έγραψαν κάποτε αυτοί οι υπέροχοι άνθρωποι.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας!

Λαός χωρίς μνήμη = λαός χαμένος ...

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΧΑΜΕΝΩΝ ΠΑΤΡΙΔΩΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΥΠΝΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΝΙΕΣ ΜΑΣ.

Θεωρώ αναγκαιότητα και ιστορική ανάγκη. Λαός που ξεχνάει την ιστορία του σβήνεται από τον χάρτη.

Λαός που ξεχνάει ή δεν γνωρίζει την ιστορία του ούτε υφίσταται μετά από κάποια χρόνια

Συγχαρητήρια στην "Ένωση Σμυρναίων" για την πρωτοβουλία!

Καλή η προσπάθεια Συγχαρητήρια

Ελπίζω και εύχομαι ολόψυχα να ευοδώσει η προσπάθεια προς τιμήν όλων αυτών που ξεριζώθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες κι έτσι να διδαχθούν οι νεότερες γενιές από τον πόθο για ζωή των προγόνων μας

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ.Ο ΧΩΡΟΣ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΑΠΟΨΕΩΝ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΙΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ!ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ..

Πολλή καλή προσπάθεια. Θέλει και πολλή δουλειά.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία. Είμαι στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε βοήθεια μου ζητηθεί αν και εφόσον θα έχω την δυνατότητα να προσφέρω στην προσπάθεια σας αυτή.

ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ. Η ΕΝΩΣΗ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΘΗΒΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΜΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΣΑΣ

Συγχαρητήρια για την θετική σας πρωτοβουλία και ευχή για την ευόδωση της

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας.

Δεν πουλάμε, δεν ξεχνάμε.

Συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας !

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΤΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΣΑΣ

Ενημερώθηκα για την προσπάθεια ίδρυσης του μουσείου από Ελληνίδα της Αυστραλίας. Το ενδιαφέρον και η αγάπη των Ελλήνων του εξωτερικού για την ιστορία της Μικράς Ασίας είναι αξιέπαινο και συγκινητικό.

Η Ελλαδίτες της Ελλάδας χρωστάνε μία μεγάλη συγνώμη στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.. Είναι Εθνικό χρέος όλων μας να συμβάλουμε για την πραγματοποίηση του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού.

ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΑΣ ΜΝΗΜΗ.

Υποστηρίζουμε ενθέρμως την ίδρυση του Μουσείου.  Καλή επιτυχία.

Καλή επιτυχία!

Εύχομαι και ελπίζω να ευοδωθεί η προσπάθεια γιατί πρέπει να μαθαίνουμε και οι νεώτεροι περισσότερα για τις ρίζες του Ελληνισμού

Μην αφήσετε 'κάποιους' να πείσουν ότι Ελλάδα είναι το σημερινό κρατίδιο που έχουν και λεηλατούν. Όλα τα υπόλοιπα: Ιστορία, Πολιτισμό, Ιδέες θέλουν να τα απαρνηθούν.

Θα καταθέσω και σαν έκθεμα το πιστοποιητικό βάπτισης του πατέρα μου, από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Το Μουσείο, με την φιλοξενία του σε χώρο που συνδέεται άμεσα με την πρώτη εγκατάσταση προσφύγων στην Αθήνα, προφυλάσσεται από αυτόν, αλλά και τον προφυλάσσει ταυτόχρονα. Κάθε σύγχρονη πόλη έχει ανάγκη

Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΜΑΣ.

Καλή επιτυχία στο έργο σας!

Καλή επιτυχία, θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε

Θερμά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία σας. Καλή επιτυχία.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ

Εξαίρετη η παρουσία του βιβλίου για τα προσφυγικά.

Για τη δημιουργία του Μουσείου των Ελλήνων της Μ. Ασίας και της Ανατολής στις προσφυγικές πολυκατοικίες της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Καλησπέρα, οι παππούδες μου ήρθαν από τα Άδανα και μεγάλωσα μαζί τους. Αγαπώ τα μουσεία, είμαι Μουσειολόγος και θα μπορούσα να βοηθήσω και πρακτικά όταν έρθει η ώρα. Ευχαριστώ.

Ένα μουσείο για τις αλησμόνητες πατρίδες ως αντίδοτο στην επιδοτούμενη λήθη.

Το μουσείο να αποτελέσει πυρήνα προσέγγισης συναδέλφωσης και ειρήνης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας και όχι μόνο.

Για να γίνει ένας τόπος συνάντησης των Μικρασιατών και για να αποκτήσουν "ζωή" τα ιστορικά κτήρια και στον επόμενο αιώνα της ιστορίας τους

Είμαι Καρδιτσιώτης με καταγωγή από την πλευρά του πατέρα μου βλαχοσαρακατσάνικη και από την μητέρα μου σμυρνιωτική λόγω των προπαππούδων. Η Μικρά Ασία αποτελεί μια αναπόληση και μια πληγή για όλους εμάς.

Πολλά τα μουσεία για την αρχαία και τη νεώτερη Ελλάδα. Ένα για τον σφαγιασθέντα Μικρασιατικό ελληνισμό έχει περιθώρια δημιουργίας. Προχωράτε μπροστά και εμείς κοντά σας. μπράβο για την προσπάθεια.

Καλή η προσπάθεια για το Μουσείο.

Καλή Δύναμη παιδιά! Εύγε! Εύχομαι ολόψυχα πάρα πολύ σύντομα το όνειρο αυτό, επιτέλους να πάρει σάρκα και οστά!

Μόνο ενωμένοι όλοι οι Μικρασιάτες μπορούμε να καταφέρουμε κατή, με δυναμικές κινητοποίησης, γιατί το δίκαιο μας πνίγη. Το κράτος τον Αθηνών όπως πάντα απόν, στον κόσμο του ! Ίωνες, Πόντιοι, Καππαδόκαι.

Πεπεισμένος ότι το Μουσείο θα προβάλει την ιστορία και τον πολιτισμό του Ελληνισμού Μ. Ασίας και Ανατολής, εύχομαι στην Ένωση Σμυρναίων την αποπεράτωση και την υλοποίηση του Μουσείου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΘΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ !!!

Σε μια χώρα με ιστορία, ας διαφυλάξουμε τις ιστορικές μας μνήμες και ας μην έχουμε βραχυπρόθεσμη μνήμη. Τα Προσφυγικά να μείνουν στην Αλεξάνδρας ως κόσμημα πολιτιστικό και ιστορικό...

ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Μ.ΑΣΙΑΤΙΚΟΥ Κ ΑΝΑΤ/ΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΠΟΛ/ΚΙΕΣ ΤΗΣ Λ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙ 20 ΕΤΗ ΚΑΝΩ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ!,ΟΣΟΣ ΗΛΘΕ.ΕΧΩ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝ

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Στις γεωγραφικές ενότητες ξεχωρίζετε τον ελληνισμό του Εύξεινου Πόντου από τον Μικρασιατικό ελληνισμό. Και αυτοί, όμως, ήσαν Μικρασιάτες, όπως και οι Έλληνες της Ιωνίας.

Εύχομαι να δούμε το μουσείο σύντομα!

Εύχομαι να ευοδωθούν οι στόχοι σας και να πραγματοποιηθεί ο σκοπός σας

ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ

Καλή δύναμη -Ρώμη, Αρετή και Πνεύμα- στον ευγενή αυτό σκοπό σας.

Finally! A  center where all humanity can research, discuss, collate, disseminate, and perpetuate the facts of the First Genocide of the 20th century. How can we help?

Εξαιρετική η πρωτοβουλία σας!

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την προσπάθεια σας για να παραμείνει ζωντανή η μνήμη της Μικράς Ασίας. Είμαι εγγονή ενός Μικρασιάτη που σημάδεψε την καρδιά, το μυαλό και την ψυχή μου. Στην διάθεση σας.

The government of Turkey should reimburse all Greeks that were expelled from their house in Asia Minor & Pontus, for confiscating their properties and for pain and suffering under the cruelty of Turks.

ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

A physical reminder of our roots in Asia Minor is necessary not only for Greeks in Greece but from the whole Diaspora so that these are not forgotten.

Σας ευχαριστώ γιατί πρωτοστατείτε για κάτι που από την καρδιά μου επιθυμώ.

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.