Αρχική arrow Μουσείο Ελληνισμού Μ.Ασίας arrow Ψήφισμα για τη δημιουργία μουσείου του Ελληνισμου της Μ.Ασίας και της Ανατολής

Ψήφισμα για τη δημιουργία μουσείου του Ελληνισμου της Μ.Ασίας και της Ανατολής

Παρασκευή, 01 Ιούλιος 2011

Αθήνα,  2 – 5- 2011
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ


ΓΙΑ ΤΗ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ Μ. ΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

ΣΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΑ ΤΗΣ ΛΕΩΦ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων, ύστερα από εξουσιοδότηση της Γεν. Συνελεύσεως των μελών του σωματείου που συνήλθε στις 19 Μαρτίου 2011, 

ΕΚΦΡΑΖΕΙ την απορία και λύπη του γιατί επί 9 και πλέον μήνες η Κυβέρνηση και ο Δήμος Αθηναίων δεν απάντησαν ακόμη στο αίτημα της Ενώσεως Σμυρναίων για τη δημιουργία Μουσείου του Ελληνισμού της Μ. Ασίας και της Ανατολής  στα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας.


ΖΗΤΕΙ οι συναρμόδιοι φορείς να θέσουν σε πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία του Μουσείου του Ελληνισμού της Μ. Ασίας στα Προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας , που κηρύχθηκαν διατηρητέα «… επειδή αποτελούν κτήρια με ιδιαίτερη κοινωνική και ιστορική σημασία, άρρηκτα συνδεδεμένα με την αποκατάσταση και ένταξη των Μικρασιατών προσφύγων στον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό της χώρας» (Φ.Ε.Κ. 62/Α.Α.Π./13-2-2009) και αποτελούν δημόσια περιουσία. Η ίδρυση του Μουσείου πρέπει να ενταχθεί στο ευρύ δυναμικό πρόγραμμα «ανάπλασης των παλιών προσφυγικών περιοχών» (Φ.Ε.Κ. 18Α/18-2-1985) της Αθήνας. Τρόπος υλοποίησης αυτού του εθνικού στόχου μπορούν να αποτελέσουν και τα κονδύλια της ανταλλάξιμης προσφυγικής περιουσίας.

ΚΑΛΕΙ τους αδελφούς Συλλόγους, κάθε συμπατριώτη και κάθε συμπολίτη σε συστράτευση και αγώνα για την επίτευξη του εθνικού αυτού στόχου. Η δημιουργία του Μουσείου είναι δικαίωμα ηθικά κατοχυρωμένο. Δεν μένει παρά η ίδια η Πολιτεία να προχωρήσει στην υλοποίηση του αναδεικνύοντας ένα σπουδαίο κεφάλαιο της ιστορικής πορείας του Ελληνισμού στο χρόνο. 

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γεν. Γραμματέας              

ΕΥΑΓΓ. ΤΣΙΡΚΑΣ                                              ΝΙΚΟΣ ΒΙΚΕΤΟΣ


Ο Αντιπρόεδρος                                                 Ο Ταμίας

ΦΑΙΔΩΝ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ                                 ΝΙΚΟΣ ΙΣΗΓΟΝΗΣΟι Σύμβουλοι

ΜΑΡΙΑ  ΒΑΪΝΝΗ

ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΣΤΙΚΑ

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.