Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Αναφορά στην παρουσίαση βιβλίου Γ.Ν.Παπαθανασόπουλου

Αναφορά στην παρουσίαση βιβλίου Γ.Ν.Παπαθανασόπουλου

Παρασκευή, 22 Νοέμβριος 2013

Από την παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γ. Ν. Παπαθανασόπουλου

Στην αίθουσα της Βιβλιοθήκης της Ενώσεως Σμυρναίων στις 18 Νοεμβρίου 2013  έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του κ. Γιώργου Ν. Παπαθανασόπουλου, με τίτλο "Μέρες Αποκάλυψης στην Ιωνία - Το Δράμα των Ελλήνων της Ιωνίας (1914-1922)", Ιστορικό Μυθιστόρημα, από τις εκδόσεις Αρχονταρίκι, Αθήνα. 

Αν και το μυθιστόρημα είναι γραμμένο σε 3ο πρόσωπο, μεταφέρει εντούτοις  προσωπικές οικογενειακές εμπειρίες του συγγραφέα, ο οποίος διαθέτει ένα αξιοπρόσεκτο προφίλ, με σπουδές στο Χημικό τμήμα και στη Θεολογική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και με μακρόχρονη ενασχόλησή του στο χώρο της δημοσιογραφίας.

Το βιβλίο παρουσίασαν ο Παν. Αρχιμανδρίτης π.Νικόλαος Ιωαννίδης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός επιστήμων.

Από το ενδιαφέρον  υλικό του βιβλίου, οι εισηγητές εντόπισαν και σχολίασαν τα περιεχόμενα της ευσέβειας και της διττής φύσης του ανθρώπου, κοσμικής και εξ' ίσου θρησκευόμενης, όπως επίσης την χρηστότητα και αφοσίωση του μικρασιατικού κλήρου με τους πιστούς, την οποία η πλοκή του μυθιστορήματος έχει συχνά την ευκαιρία να αναδείξει.
Αλλά και την ανθρώπινη εμπειρία μέσα από τον όλεθρο των ιστορικών γεγονότων στην Ιωνία, που η συγγραφική πένα μεταφέρει στον αναγνώστη για να πείσει οτι, οι άνθρωποι υψηλού ήθους μεταδίδουν στους νεότερους τη σωστή αγωγή.

Τυχαία εικόνα

telmessus_theater.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.