Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη

Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη

Δευτέρα, 06 Οκτώβριος 2014

«Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη»

Εκδήλωση στην Ι. Μητρόπολη Γλυφάδας

Archontakis-Rev-Pavlos_sm

Ο σ. Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος με τον Πρόεδρο της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Γ. Αρχοντάκη, με την αναμνηστική εικόνα του Αγίου Χρυσοστόμου

Εκδήλωση με θέμα: «Αναπολώντας την όμορφη Σμύρνη του 1900» πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα, στις 17 Σεπτεμβρίου το απόγευμα.

Μετά την εισαγωγική ομιλία του πρωτοσυγκέλου και προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού π. Αλεξίου Ψωίνου, χαιρετισμό απηύθυναν ο αρχιμανδρίτης π. Κύριλλος Συκής, ως εκπρόσωπος του γεν. προξένου Σμύρνης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Αθαν. Αθανασίου, ως εκπρόσωπος του δημάρχου Ν. Σμύρνης, ο πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων κ. Γ. Αρχοντάκης και η πρόεδρος των Μικρασιατών Γλυφάδας κ. Παπάζογλου.

Ακολούθησε σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακά σμυρναϊκά τραγούδια από τη χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Καισαριανής με συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακών οργάνων. Διηύθυνε η κ. Βιβή Βουτσελά.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με ομιλία του ερευνητή κ. Παναγιώτη Τσακίρη, ο οποίος με τη βοήθεια διαφανειών αναφέρθηκε στην ιστορία της ελληνικής Σμύρνης, στην πλούσια προσφορά της στους διάφορους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής, πνευματικής ζωής και στο τέλος της μαρτυρικής πόλης τον Αύγουστο του 1922.

Μετά την ομιλία, ακολούθησαν εκκλησιαστικοί ύμνοι από την ακολουθία του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Συμμετείχε ο Βυζαντινός Χορός του Καθεδρικού Ναού Γλυφάδας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη κ. Γεωργ. Μαρούλη.

Την εκδήλωση έκλεισε εμφανώς συγκινημένος ο σεβ. μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο πατέρας του οποίου γεννήθηκε στην ιωνική πρωτεύουσα και είχε πάρει πολλές φορές την ευχή του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης. Ο μητροπολίτης κ. Παύλος ευχαρίστησε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Μητροπόλεως και προσήλθαν στην εκδήλωση, τον πρωτοσύγκελο π. Αλέξιο για τη γενική οργάνωσή της και αναφέρθηκε στα περσινά θυρανοίξια του παρεκκλησίου της ενορίας του Αγίου Νικολάου Γλυφάδας, που τιμάται στο όνομα του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

Τυχαία εικόνα

melh mas 1.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.