Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922

Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922

Σάββατο, 04 Οκτώβριος 2008

ΕΤΗΣΙΑ  ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΜΝΗΜΗΣ KAI TIMHΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ 1922

Την 21η Σεπτεμβρίου 2008 ημέρα Κυριακή ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος  Σμυρναίων-Μικρασιατων Βαθυλάκου.  τέλεσε  πάνδημο μνημόσυνο στον Ιερό  Ναό  του Αγίου Ιωάννου Του Θεολόγου Βαθυλάκου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών  όλων  των ηρώων και μαρτύρων της Μικρασιατικής Καταστροφής του 1992 πατέρων και αδελφών με κορυφαίο τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο, στο οποίο παρέστησαν εκπρόσωποι των νομαρχιακών ,δημοτικών και τοπικών αρχών η  πρόεδρος και τα μέλη της διοικήσεως του Μορφωτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Φωτεινή από το Νέο Κορδελιό, και πλήθος κόσμου.

Μετά το μνημόσυνο στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Βαθυλάκου, ο κ. Παναγιώτης Ελευθερίου  θεολόγος-χοροδιδασκαλος εκφώνησε μεστό από νοήματα πανηγυρικό λόγο.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σμυρναίων-Μικρασιάτων Βαθυλάκου κ. Αλέξανδρος Μανούσος απένειμε αναμνηστικά δώρα σε παλιούς κατοίκους  του Βαθυλάκου οι οποίοι γεννήθηκαν στην Μικρά Ασία ,όπως και σε συντελεστές της εκδήλωσης .

Κατόπιν το λόγο έλαβε ο κ. Μαυρουδής Ανδρέας ο οποίος  αφηγήθηκε  την συγκινητική δραματική περιπέτεια της οικογενείας του Σεβδηκιαλή  Νικολή Χάππα, που έγινε κατά την διάρκεια της σφαγής και του διωγμού από την Σμύρνη.  

Στην συνέχεια  η μαθήτρια Αναστασία Σπυράκη  απήγγειλε το υπέροχο ποίημα του Γιώργου Αθανασιάδη Νόβα «ΤΟ ΚΑΡΑΒΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ»

Στην όλη εκδήλωση συμμετείχε η  χορωδία του Μορφωτικού  Πολιτιστικού Συλλόγου Αγία Φωτεινή του Νέου Κορδελιού και συγκρότημα παραδοσιακής  Μικρασιατικής μουσικής  που απέσπασαν τα χειροκροτήματα των παρισταμένων.

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην και τιμήν όλων των θυμάτων της φοβερής Μικρασιατικής Καταστροφής.

Ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός  Σύλλογος Σμυρναίων –Μικρασιάτων  Βαθυλάκου ευχαριστεί ολόψυχα   όλους τους παρισταμένους που  με την παρουσία τους στήριξαν την εκδήλωση μνήμης .

 

Υπεύθυνος  Επικοινωνίας .

Ευσταθιάδης Αντώνιος .      Κινητο:6938782255. Τηλ.Συλλογου:2310

Τυχαία εικόνα

amalia-hotel-vasilopita14 009_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.