Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Εκδηλώσεις Μνήμης Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Γλυφάδα

Εκδηλώσεις Μνήμης Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης στην Γλυφάδα

Δευτέρα, 14 Σεπτέμβριος 2009
 
Xrysostomos_Glufada 
  
 
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΣΜΥΡΝΗΣ

Την Κυριακή το πρωί της 13ης Σεπτεμβρίου 2009 η Ένωση Σμυρναίων συμμετείχε στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντινου και Ελένης της Γλυφάδας, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας Κύριος Παύλος, τιμώντας την μνήμη των Αγίων Nεoμαρτύρων Χρυσοστόμου Σμύρνης, Γρηγορίου Κυδωνιών, Αμβροσίου Μοσχονησίων, Προκοπίου Ικονίου, Ευθυμίου Τήλων και των «συν αυτοίς μαρτυρικώς τελειωθέντων» κατά την Μικρασιατική Καταστροφή.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε Αρτοκλασία και στη συνέχεια τα μέλη του ΔΣ τα οποία παρευρέθηκαν, μαζί με τους φίλους και τα μέλη της Ενώσεως συναντήθηκαν και αντάλλαξαν ευχές και μνήμες στην αίθουσα του Εκκλησιαστικού Κέντρου του Ναού.

Για μια ακόμα χρονιά οι θύμησες των τραγικών γεγονότων του Σεπτέμβρη του ’22 μας βρήκαν όλους μαζί, ενωμένους, συνπροσευχόμενους και με βαθύ προβληματισμό για τα όσα συνέβησαν τότε και όσα σήμερα γίνονται στη Χώρα μας και στον περίγυρό μας.

Στο σεβαστό μας Μητροπολίτη και τους συνοδεύοντες αυτόν επάξιους κληρικούς εκφράζουμε τις βαθειές μας ευχαριστίες για την πρόθυμη στέγαση της εκδηλώσεώς μας, αλλά και τον θαυμασμό μας για το υψηλό πνευματικό, κοινωνικό και κυρίως θρησκευτικό έργου τους. Ο Θεός να τους έχει καλά.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων

Τυχαία εικόνα

sl371052.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.