Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Εκδηλώσεις τελευταίας 10ετίας

Εκδηλώσεις τελευταίας 10ετίας

Κυριακή, 15 Ιούνιος 2008

 

 

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ

 

Ενδεικτικός κατάλογος εκδηλώσεων που οργανώθηκαν από την ΄Ενωση Σμυρναίων κατά το διάστημα της τελευταίας δεκαετίας (1998 – 2008):

 

1. Σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων έκθεση έργων του Αλβανού ζωγράφου Λεωνίδα Βούλγαρη με τον τίτλο Ο τελευταίος Ιεράρχης.  Πρόκειται για 15 πίνακες ζωγραφικής και 10 προσχέδια, που ανήκουν στη συλλογή του γιατρού Ευάγγελου Μαυρουδή. (Αθήνα, αίθουσα «Μπουζιάνη», 14-30 Σεπτεμβρίου).

 

2. Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ Τίκα, ο οποίος σε όλη την περίοδο της αρχιεπισκοπείας του στάθηκε με αγάπη κοντά στα μικρασιατικά σωματεία και το έργο τους. Μίλησαν ο μητροπολίτης Γουμενίσσης Δημήτριος και ο συγγραφέας Γιάννης Χατζηφώτης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Συμμετείχε η χορωδία της «Εστίας Εθνικής Μουσικής» υπό τη διεύθυνση του Θεόδωρου Βασιλείου (Αθήνα, αίθουσα Αρχαιολογικής Εταιρείας, 4 Δεκεμβρίου 1998).

 

3. Σε συνεργασία με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων διάλεξη με ομιλητή τον συγγραφέα Νίκο Παραδείση, τ. αντιπρόεδρο του ΣΕΠ που μίλησε για την ιστορία του ελληνικού προσκοπισμού στην Κωνσταντινούπολη και στη Μ. Ασία. Επίκαιρα ποιήματα διάβασε η ηθοποιός ΄Αννα Πολυτίμου – Παπακωνσταντίνου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν από το ΣΕΠ με το χρυσό τριφύλλι τρεις επιζώντες Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι Γιώργος Κατραμόπουλος, Μανώλης Μαγαλοκονόμος και Δημήτριος Κλειδάς. Παρέστη και απηύθυνε χαιρετισμό ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Χαραλάμπους (Αθήνα, αίθουσα Αρχαιολογικής Εταιρείας, 3 Μαΐου 1999).

 

4.  Σε συνεργασία με τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων  έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο Προσφυγικοί Καημοί (1925 – 1927) με το φακό της Nellys (΄Ελλης Σουγιουλτζόγλου – Σεραϊδάρη)  με υλικό από το φωτογραφικό αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. (Πενυματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων, οδού Ακαδημίας, 5 – 26 Φεβρουαρίου 2002).

 

5. Απονομή του επάθλου Σπέντζα, που αθλοθέτησε ο καθηγητής Σάββας Σπέντζας εις μνήμην των γονέων του, στον Ευάγγελο Πρόντζα για το ανέκδοτο έργο του «Σπέντσα ένας φόρος της τουρκοκρατίας». Το βραβείο απονεμήθηκε ύστερα από εισήγηση της κριτικής επιτροπής σχετικού διαγωνισμού τον οποίο προκήρυξε η Ένωση Σμυρναίων (αίθουσα Λόγου και Τέχνης της Στοάς του Βιβλίου, 6 Φεβρουαρίου 2002).

Τυχαία εικόνα

elefsis-4_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.