Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Μικρασιατικά Χρονικά. Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Μικρασιατικά Χρονικά. Πρόσκληση Ενδιαφέροντος

Σάββατο, 02 Αύγουστος 2008

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΜΕΛΕΤΗΣ

ΣΤΑ «ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ»

Η ΄Ενωση Σμυρναίων, μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων της, εκδίδει από το 1938, ανελλιπώς, το εγνωσμένου κύρους περιοδικό σύγγραμμα «Μικρασιατικά Χρονικά», του οποίου κυκλοφορεί ήδη ο 22ος τόμος.

Προκειμένου να σχεδιασθεί και να προωθηθεί η έκδοση του 23ου τόμου του περιοδικού, το Δ.Σ. της Ενώσεως καλεί τους ασχολούμενους με την έρευνα της ιστορίας και του πολιτισμού του Ελληνισμού της Μ. Ασίας να συνεργασθούν στον υπό έκδοση τόμο με πρωτότυπη αδημοσίευτη μελέτη τους ιστορικού, λαογραφικού, γλωσσικού και αρχαιολογικού περιεχομένου επί θέματος σχετικού με την ιστορία και τον πολιτισμό του Μικρασιατικού Ελληνισμού.

Με την ευκαιρία αυτή γίνεται γνωστό ότι:

1. Στους συνεργάτες του τόμου δεν παρέχεται χρηματική αποζημίωση. Τους χορηγούνται μόνο δωρεάν 30 ανάτυπα της εργασίας τους.

2. Τα αποστελλόμενα κείμενα με τις υποσημειώσεις τους δίδονται σε δισκέτα (σύστημα Word Mac) και με εκτυπωμένο αντίγραφο.

3. Οι υποσημειώσεις του κειμένου με αρίθμηση από 1 έως ν θα καταχωρούνται στο τέλος κάθε σελίδας.

4. Οι εργασίες (στη δημοτική ή στην καθαρεύουσα) εκτυπώνονται πάντοτε στο πολυτονικό σύστημα, το οποίο κατά παράδοση ακολουθεί το περιοδικό.

5. Το δημοσιευόμενο υλικό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία των συγγραφέων και του περιοδικού. Γι’ αυτό το λόγο δεν επιτρέπεται η μερική ή ολική αναδημοσίευση του υλικού, χωρίς την έγγραφη άδεια της διεύθυνσης του περιοδικού.

6. Την ευθύνη για την τελική καταχώρηση των κειμένων έχει Συντακτική Επιτροπή, η οποία ορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. της Ενώσεως Σμυρναίων.

Για τη δήλωση ενδιαφέροντος ή την αποστολή μελέτης κρίνεται σκόπιμη η προηγούμενη επικοινωνία με τη διευθύντρια του περιοδικού κ. ΄Αννα Κελεσίδου, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Ανθρωπιστικών Σπουδών της Μόσχας και επίτιμη διευθύντρια του Κέντρου Φιλοσοφίας της Ακαδημίας Αθηνών, στο τηλεφ. 210-2026023.

Από το ΔΣ/ Ενώσεως Σμυρναίων/ 3η Αυγούστου 2008

Τυχαία εικόνα

papathanassiou_5_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.