Νέα Κίος - Ναύπλιο

Τετάρτη, 18 Ιούνιος 2014

ES-Nafplio_14 004_sm

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 17 Ιουνίου 2014

Την Κυριακή, 15 Ιουνίου 2014, η ΄Ενωση Σμυρναίων πραγματοποίησε ημερήσια εκδρομή στο Ναύπλιο, την όμορφη πόλη της Αργολίδας με την πανάρχαια ιστορία και τις άπειρες προκλήσεις.
Ο πρώτος σταθμός της πορείας μας όμως ήταν η Νέα Κίος, όπου ο φιλόξενος Μορφωτικός Σύλλογος, διά του παραστατικότατου Επίτιμου Προέδρου του κ. Γιώργου Μανινή, μας ξενάγησε στο γεμάτο αναμνήσεις από την Κίο της Μ.Ασίας Λαογραφικό Μουσείο της Πόλης και στην εκκλησία της Θεομάνας, όπου προσκυνήσαμε τη μοναδική εικόνα της Παναγίας- Θεομάνας και τις τρεις ακόμη εικόνες που έφεραν μαζί τους οι πρόσφυγες, όταν ξεριζώθηκαν από τα χώματα της γης της Βιθυνίας.

Γεμάτοι συγκίνηση από το ταξίδι της μνήμης και της φαντασίας στα ιερά μικρασιατικά παράλια, φθάσαμε στο Ναύπλιο, όπου επισκεφθήκαμε άλλοι την έκθεση της Πινακοθήκης με τις εντυπωσιακές θαλασσογραφίες, άλλοι το Λαογραφικό Μουσείο, κάποιοι το Πολεμικό Μουσείο (την πρώτη Σχολή Ευελπίδων της νεότερης Ελλάδας). ΄Ολοι  πάντως τιμήσαμε τα φαγητά και τις λιχουδιές της πόλης και, όταν το βράδυ επιστρέψαμε στην έδρα μας, είχαμε κάθε λόγο να νιώθουμε ευχαριστημένοι από τη γλυκιά ταλαιπωρία μας.

ES-Nafplio_14 017_sm

Τυχαία εικόνα

mihailidis-1-sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.