Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Νέες Εκδόσεις Ενώσεως Σμυρναίων

Νέες Εκδόσεις Ενώσεως Σμυρναίων

Σάββατο, 02 Αύγουστος 2008

ΝΕΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

Μικρασιατικά Χρονικά

Δέκα πέντε ανέκδοτες επιστημονικές μελέτες φιλοξενούνται στον καινούργιο τόμο (22ος) του περιοδικού συγγράμματος Μικρασιατικά Χρονικά, που εκδίδει η ΄Ενωση Σμυρναίων.

Τις μελέτες υπογράφουν οι Χρήστος Μπαλόγλου, Θεοφάνης Μαλκίδης και Αβραάμ Σαλασίδης, π.. Δημήτριος Στρατής, Λήδα Ιστικοπούλου, Νίκος Βικέτος, Σταυρούλας Τσουπρή, Ιωάννα Ραμουτσάκη, Ειρήνη Μακρή, Θανάσης Μπράβος, ΄Αρης Κυριαζής, Χ. Μπαμπούκης - Π. Κωνσταντοπούλου και Αργύρης Πετρονώτης.

Ο τόμος συμπληρώνεται με εφτά κατατοπιστικές βιβλιοκρισίες από τους Χρήστο Μπαλόγλου, Τάκη Σαλκιτζόγλου, Θεοφάνη Μαλκίδη, Χάρη Μπαμπούνη, ΄Αννα Ιωάννα Γουήλ-Μπαδιεριτάκη, Αλέξη Σαββίδη, Νίκο Βικέτο και δύο νεκρολογίες του τελευταίου για τους διακεκριμένους ιστορικούς Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο και Κυριακή Μαμώνη.

Αθήναι 2007,

σελ. 326, τιμή 25 ευρώ

ΛΑΖΑΡΟΣ Ε. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ

Η Ιστορία της Ελληνικής Ιατρικής στη Σμύρνη

Ο συγγραφέας διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών (γεν. 1944) είναι γνωστός και από άλλες μελέτες ιστορικού του ενδιαφέροντος για θέματα Ιατρικής και ο χώρος στο οποίο κινείται του είναι πολύ οικείος, αν λάβουμε υπόψη προγενέστερες μελέτες και ανακοινώσεις του. Στο νέο του πόνημα ο δρ. Λάζαρος Βλαδίμηρος «αποτυπώνει, με άκρα ευαισθησία, το σύστημα υγείας στην πρωτεύουσα του Μικρασιατικού Ελληνισμού», γράφει στον πρόλογό του ο (πρώην) πρόεδρος της Ενώσεως Σμυρναίων Τ. Βεζυργιάννης, «όταν ο Ελληνισμός, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, πέτυχε να φθάσει σε θαυμαστό επίπεδο ανάπτυξης και προβάλλει την ηγετική θέση των Ελλήνων στον υγειονομικό τομέα˙ μια ηγετική θέση που οφείλεται όχι μόνο στο μεγάλο αριθμό των Σμυρναίων ιατρών, αλλά και στην υποδειγματική λειτουργία των φαρμακείων που ανήκαν σε ΄Ελληνες φαρμακοποιούς και στο πρωτοποριακό σύστημα νοσηλευτικής περίθαλψης που παρείχε το Γραικικό Νοσοκομείο “΄Αγιος Χαράλαμπος”». Το βιβλίο εκδόθηκε με χορηγία του αμ. επίκ. καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών δρ. Δημητρίου Λινού.

Αθήνα 2008,

σελ. 317, τιμή 20 ευρώ

Τυχαία εικόνα

veinoglou_7.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.