Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow H NY Life αποζημιώνει Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

H NY Life αποζημιώνει Έλληνες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

Δευτέρα, 08 Σεπτέμβριος 2008

Η ασφαλιστική εταιρεία NEW YORK LIFE ανακοίνωσε χθές την δυνατότητα αποζημίωσης των απογόνων 1031 Ελλήνων που ζούσαν πριν από το 1914 στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και είχαν συνάψει ασφάλεια ζωής. Για τον σκοπό αυτό έχει ανακοινώσει διαδικασία υποβολής αιτήματος μέσω της ιστοσελίδας της www.greekinsuranceclaims.com .

Η διαδικασία προβλέπει την υποβολή σχετικού εντύπου, καθώς και αποδεικτικά στοιχεία για την συγγένεια με τα ονόματα που αναφέρονται στον κατάλογο, τον οποίο μπορείτε να βρήτε στην ιστοσελίδα της Εταιρείας.

Το ποσό που θα διαθέσει η ασφαλιστική εταιρεία είναι 11 εκατ.δολλάρια ΗΠΑ (ανεπίσημη πληροφορία).

Πέρα από την στενή οικονομική διάσταση, είναι προφανές ότι το ζήτημα έχει ύψιστη σημασία από πλευράς αναγνώρισης των πάνδεινων που υπέστει ο Ελληνισμός της καθ΄ αυτής Ανατολής, έστω και μετά 94 χρόνια.

 

Το γεγονός ότι μια ξένη εταιρεία αναγνωρίζει την αλήθεια αυτή, ενώ στη σημερινή Ελλάδα υπάρχουν ιστορικοί (και μη) που λένε ότι δεν συνέβει τίποτα τότε ή ακόμα χειρότερο ότι έπταιξαν οι ίδιοι οι Έλληνες, αποτελεί σοβαρή απάντηση σε αυτούς.

Νικόλαος Ουζούνογλου/ Πρόεδρος Νέου Κύκλου Κωνσταντινουπολιτών/8η Σεπτεμβρίου 2008

Τυχαία εικόνα

es_bis_sm_2151.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.