Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Παρουσίαση ΚΙΙ τόμου Μ.Χρονικών/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση ΚΙΙ τόμου Μ.Χρονικών/ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σάββατο, 09 Μάιος 2009
mikrasiatika_chronika_10

Για την παρουσίαση του ΚΙΙ τόμου των «Μικρασιατικών Χρονικών»

Στον απόηχο της επετείου για την απελευθέρωση της Σμύρνης από τον ελληνικό στρατό 2-5-1919, η Ενωση Σμυρναίων παρουσίασε τον 22ο τόμο του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών επιστημονικού συγγράμματος «Μικρασιατικά Χρονικά».
Για την «αναστάσιμη ημέρα» του Ελληνισμού της Σμύρνης μίλησε στο εκλεκτό ακροατήριο από μέλη και φίλους του σωματείου ο πρόεδρος της Ενώσεως κ. Ευάγγελος Τσίρκας, ο οποίος εν συνεχεία παρουσίασε τους ομιλητές: την κ. Αννα Κελεσίδου, αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας της Μόσχας, τον κ. Χρήστο Μπαλόγλου, δρα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης και τον κ. Βλάση Αγτζίδη, δρα Ιστορίας.
Ο 22ος τόμος των «Μικρασιατικών Χρονικών» (σελ. 326) περιλαμβάνει 12 ανέκδοτες επιστημονικές μελέτες (ιστορικές, λαογραφικές κ.ά.), 7 βιβλιοκρισίες – βιβλιοπαρουσιάσεις και 2 αφιερώματα για το έργο και την προσφορά των αείμνηστων Αλέξανδρου Δεσποτόπουλου καθηγητή, και τη βυζαντινολόγο Κυριακή Μαμώνη.

Τυχαία εικόνα

img_2013_sm.jpg