Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων

Παρασκευή, 12 Μάρτιος 2010

pontioi_21_190505-thumb-medium-1

Η Σουηδία αναγνώρισε τη Γενοκτονία των Ποντίων
Θεσσαλονίκη

Ικανοποίηση στις οργανώσεις των Ποντίων προκάλεσε η απόφαση του Κοινοβουλίου της Σουηδίας να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία της Τουρκίας σε βάρος του Ποντιακού Ελληνισμού.

"Η απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ποντίων, υπενθυμίζει για μια ακόμη φορά στην Τουρκία, ότι είναι αναγκαίο να συμφιλιωθεί με το ιστορικό της παρελθόν, να αναγνωρίσει τις Γενοκτονίες εναντίον των Ποντίων, Αρμενίων, Ασσυρίων κ.λ.π. ώστε να πορευθεί χωρίς τα βαρίδια του παρελθόντος στον σύγχρονο κόσμο και την μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια", επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων (ΠΟΠΣ).
Επίσης, σε συνεργασία με την σουηδική πρεσβεία, θα διοργανώσει προς τιμήν της Σουηδίας ειδική εκδήλωση.
"Ο ποντιακός Ελληνισμός χαιρετίζει με ιδιαίτερη ηθική ικανοποίηση τη γενναία απόφαση του Σουηδικού Κοινοβουλίου της 11.3.2010 να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής (Αρμενίων, Ασσυρίων και Ποντίων), που διαπράχθηκε από τους Νεότουρκους και το κεμαλικό καθεστώς. Εκφράζουμε την ευαρέσκειά μας προς τους βουλευτές του Σουηδικού Κοινοβουλίου που υπερψήφισαν την σχετική πρόταση, ιδιαίτερα δε προς τους Σοσιαλδημοκράτες και Οικολόγους που είχαν και την πρωτοβουλία της πρότασης», υπογραμμίζει η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (ΠΟΕ).

X.K. Τεγόπουλος Εκδόσεις Α.Ε. Ηλεκτρονική Έκδοση enet.gr, 15:15 Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Τυχαία εικόνα

pita-13-vaiani_15.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.