Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Στείλε μας την ιστορία των προγόνων σου

Στείλε μας την ιστορία των προγόνων σου

Τετάρτη, 06 Αύγουστος 2008


Στείλε μας την ιστορία των προγόνων σου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων στην προσπάθειά του να διασώσει μνήμες από τις αλησμόνητες πατρίδες ζητεί τη συμβολή σου στην προσπάθεια που καταβάλλει για την καταγραφή και επομένως διαφύλαξη αυτών των σημαντικών ιστορικών στοιχείων.

Για το λόγο αυτό απευθύνεται και σε σένα και σου ζητεί να μην αφήσεις την ιστορία σου να χαθεί. Είσαι ο κρίκος που μας συνδέει με τους πρόσφυγες της πρώτης – δεύτερης γενιάς και γνωρίζεις πολλά. Συγκέντρωσέ τα στη μνήμη σου και γράψε τα. Δεν χρειάζεται να είσαι συγγραφέας ή δημοσιογράφος. Μετάφερέ τα όπως τα άκουσες από τους προγόνους σου που τα έζησαν.

Ανάφερε τα μέλη της οικογένειάς σου· πού ζούσαν, ποιες ήταν οι σπουδές και το επάγγελμά τους στη Μ. Ασία. Από πού έφυγαν, πότε, με ποιες συνθήκες, είχε θύματα η οικογένειά σου και από ποια αιτία (πόλεμος, κακουχίες, σφαγή, βασανιστήρια, επιδημίες και άλλα).

΄Ηλθαν όλοι στην Ελλάδα; Σε ποια πόλη εγκαταστάθηκαν; Ποιες ήταν οι συνθήκες της εγκατάστασής τους; Πώς βίωσαν την προσφυγιά; Πώς είδαν τη νέα πατρίδα; Ποια εξέλιξη είχαν;

Αν πήγαν στο εξωτερικό, σε ποια χώρα και υπό ποίες συνθήκες; Οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θα μας είναι πολύτιμη.

Στείλε φωτογραφίες και ό,τι άλλο έντυπο υλικό (πρωτότυπο ή αντίγραφο) που πιστεύεις ότι θα συμπληρώσει την ιστορία σου.

Στόχος μας είναι σε πρώτη φάση να δημοσιευθούν στη «Μ. Ηχ.» όλες οι ιστορίες των προσφύγων που θα μας σταλούν και αργότερα, αν το υλικό είναι αρκετό και οι συνθήκες το επιτρέπουν, να εκδοθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή.

Το κείμενο που θα μας αποσταλεί δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις 1500 λέξεις (3-4 σελίδες Α4) και μόλις λάβει την οριστική του μορφή, θα σου σταλεί ένα αντίγραφο, για να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη σου πριν από τη δημοσίευσή του. Εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός μας θα είναι στη διάθεσή σου, για να σε βοηθήσει στην καταγραφή, αν και όταν το θελήσεις.

Πιστεύουμε πως μ’ αυτό τον τρόπο θα θελήσεις να συμβάλεις και συ στη διάσωση πολύτιμων προσωπικών μαρτυριών, και στη συγκέντρωση υλικού απαραίτητου όχι μόνο για τη διάσωση της μνήμης αλλά και για την καταγραφή της ιστορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να επικοινωνήσεις με τα Γραφεία της Ενώσεως Σμυρναίων.

Το Δ.Σ. της Ενώσεως Σμυρναίων

Τυχαία εικόνα

papathanassiou_8_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.