Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Προηγ. Εκδηλώσεις arrow Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Στην Αθήνα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Κυριακή, 19 Οκτώβριος 2008ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ

Το Μοναστήρι - Ησυχαστήριο «Παναγία των Βρυούλων» στην οδό Ιβήρων 6 (Αθήνα, πλ. Αμερικής), που ιδρύθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Σεραφείμ για να θυμίζει το μεγάλο ομώνυμο προσκύνημα των Βουρλών της Μ. Ασίας, θα επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος την Πέμπτη 6η Νοεμβρίου 2008, για να ευλογήσει την εκεί εγκαταστημένη μοναχική αδελφότητα και τους πιστούς.

Προηγουμένως την ίδια μέρα, στις 17.00 , ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί το πλησίον του Ησυχαστηρίου ευρισκόμενο βυζαντινό εκκλησάκι του Αγίου Ανδρέα της οδού Λευκωσίας 40 (κοντά στην πλατ. Αμερικής), τόπο μαρτυρίου της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας, το οποίο – όπως είναι γνωστό – έχει αγιογραφήσει ο αείμνηστος Αϊβαλιώτης αγιογράφος Φώτης Κόντογλου.Τον Πατριάρχη του Γένους, κατά την επίσκεψή του στο Μοναστήρι της Παναγίας των Βρυούλων και στο ναύδριο του Αγίου Ανδρέα, θα συνοδεύει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος.Η ΄Ενωση Σμυρναίων, την οποία συνδέουν στενοί πνευματικοί δεσμοί με τα δύο αυτά προσκυνήματα της Αθήνας, καλεί τα μέλη της και κάθε φιλόχριστο Μικρασιάτη να παρευρεθούν στην επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη. Για πληροφορίες τηλέφωνα: Παναγία των Βρυούλων 210- 86.24.732και ΄Αγιος Ανδρέας 210-86.44.661

Τυχαία εικόνα

parnassos 009_sm.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.