Το βιβλίο της Ελένης Ανδρέου

Τετάρτη, 21 Μάιος 2008

Το νέο βιβλίο της Ελένης Ανδρέου

Με τίτλο " Το πέρασμα - τρεις γενιές , μια ιστορία "


ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην Αθήνα στις 26 Απριλίου 2007 το απόγευμα, στην στέγη της « ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ » οδός Καρύτση 3, παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το βιβλίο της Ελένης Ανδρέου : « Το πέρασμα  τρεις γενιές μια ιστορία » ( εκδόσεις Βασιλείου ). Το βιβλίο βασίζεται στο ημερολόγιο της Σμυρναίας θείας της συγγραφέως και ξεκινάει το 1922 λίγους μήνες πριν από την καταστροφή της Σμύρνης και φθάνει μέχρι το 1964.

Τρεις γενιές περνούν μέσα από τις καταλυτικές στιγμές της Ιστορίας μας αλλά και της προσωπικής ιστορίας των ηρώων του βιβλίου, που επηρρεάζουν τους χαρακτήρες και τις επιλογές τους. Όμως ένας παράξενος άνδρας εμφανίζεται και με ένα μοναδικό τρόπο επεμβαίνει αποφασιστικά στην ζωή και στις προσωπικές τους εμπλοκές. Το βιβλίο προλόγισε ο Γενικός Γραμματέας της Ενώσεως κ. Νίκος Βικέτος και το παρουσίασαν ο βραβευμένος με το κρατικό βραβείο Λογοτεχνίας κ. Μάνος Κοντολέων και η ηθοποιός του Εθνικού Θεάτρου κα Πέπη Μεταλλείδου. Δευτερολόγησε ο επίτιμος πρόεδρος του πολιτιστικού κέντρου του Δήμου Σύρου κ. Αντώνης Μαρκουλής αφού ένα μέρος του βιβλίου εκτυλίσσεται στη Σύρο, την πρωτεύουσα των Κυκλάδων. Το εξώφυλλο είναι από μία φωτογραφία της εποχής εκείνης : ένα μικρό κορίτσι λίγους μήνες πριν από την καταστροφή, καθισμένο στην πολυθρόνα του σπιτιού του, ατενίζει με αισιοδοξία το μέλλον.

Τυχαία εικόνα

sartiaux_sm_4.jpg
Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.