Δελτίο Τύπου

Τετάρτη, 01 Ιούλιος 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αναφορά της Ενώσεως Σμυρναίων προς τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης


ΟΙ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ
και ζουν μέσα στις καρδιές μας

Να αφαιρεθεί ο χαρακτηρισμός «χαμένες πατρίδες» από τον λογότυπο του πρώτου Αγώνα Δρόμου Ιστορικής Μνήμης, που διοργανώνει ο Δήμος Νέας Σμύρνης, ζητεί η ΄Ενωση Σμυρναίων από τον Δήμαρχο κ. Σταύρο Τζουλάκη.
«Αντιλαμβάνεστε», γράφουν στην αναφορά τους προς τον Δήμαρχο εκ μέρους του Σωματείου ο πρόεδρος Γ. Αρχοντάκης και ο γεν. γραμματέας Ν. Βικέτος, «ότι δεν έχει κανένα νόημα να οργανώνονται αγώνες μνήμης και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις για κάτι που είναι χαμένο, για κάτι που έχει πια χαθεί. ΄Αλλωστε, οι ελληνικές πατρίδες της Ανατολής μόνο χαμένες δεν μπορούν να είναι γι' αυτούς που έχουν την τιμή και την τύχη να ζουν ακόμη ή να είναι απόγονοι αυτών που έζησαν και μεγαλούργησαν στα μικρασιατικά παράλια και στις πόλεις της ενδοχώρας της Μ. Ασίας».
Και η αναφορά τονίζει: «Για την ΄Ενωση Σμυρναίων οι πατρίδες της Ανατολής δεν είναι ποτέ χαμένες, είναι αλησμόνητες και ζουν μέσα στις καρδιές μας, όσο διατηρούμε ανοιχτά τα μάτια του μυαλού και της ψυχής μας».


Δείτε συνημμένα ολόκληρο το κείμενο της αναφοράς της Ενώσεως Σμυρναίων προς τον Δήμαρχο Ν. Σμύρνης  κ. Σταύρο Τζουλάκη.

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.