Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Δελτίο Τύπου, Εκδήλωση 80 χρόνων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Δελτίο Τύπου, Εκδήλωση 80 χρόνων Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης

Παρασκευή, 22 Μάιος 2015

H ENΩΣΗ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ
ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΣΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ

Παρουσία του σεβ. Μητροπολίτη Ν. Σμύρνης κ. Συμεών, εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και πολλών εκπαιδευτικών πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 8 Μαΐου 2015, στην αίθουσα του Δημοτικού Πολυχώρου Πολιτισμού «Γαλαξίας», στη Νέα Σμύρνη, η επετειακή εκδήλωση  για τα ογδόντα (80) χρόνια λειτουργίας της «Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης» (1935-2015).

Στην εκδήλωση συμμετείχε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων με επικεφαλής τον πρόεδρό του κ. Γιώργο Αρχοντάκη, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο γενικός γραμματέας του Σωματείου μας κ. Νίκος Βικέτος («Οι πρώτες προσπάθειες για την επανασύσταση της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης στην Ελλάδα»), ο κ. Τάκης Τσακίρης, ιστορικός ερευνητής («Η Νέα Σμύρνη των πρώτων δεκαετιών και το κτήριο της Ευαγγελικής Σχολής στην κεντρική πλατεία»,  ο δημοσιογράφος και ιστορικός του Αθλητισμού κ. Πέτρος Λινάρδος, ο οποίος διετέλεσε μαθητής της Ευαγγελικής την περίοδο 1937 – 1943, και η δρ Κατερίνα Μπαρμπάτση, απόφοιτη του 1966, με μαρτυρίες από τη φοίτησή τους στη Σχολή. Τις δικές του αναμνήσεις από την περίοδο 1935 – 1939 αφηγήθηκε μέσα από βιντεοσκοπημένη συνέντευξή του ο επίτιμος σύμβουλος Επικρατείας κ. Ηρακλής Τσικλητήρας, προκαλώντας ιδιαίτερη αίσθηση στο ακροατήριο.

Σημαντική και άκρως κατατοπιστική ήταν η άψογη παρουσίαση της ιστορικής διαδρομής της Σχολής στη Σμύρνη (1733-1922) και στη συνέχεια στη νέα Σμύρνη (1935-2015), από σημερινούς μαθητές και μαθήτριες  με παράλληλη προβολή εικόνων. Την επιμέλεια είχαν  η κ. Τ. Καφετζάκη, Φιλόλογος-Ιστορικός, η κ. Θ. Μπακαμήτσου, καθηγήτρια της Πληροφορικής και ο κ. Γ. Θώδης, Φιλόλογος.

Η εκδήλωση έκλεισε με συναυλία των μαθητών της χορωδίας και του ορχηστρικού συνόλου της Σχολής  («Στις γειτονιές του ελληνικού τραγουδιού»), υπό τη διδασκαλία και διεύθυνση της καθηγήτριας Μουσικής της Σχολής κ. Μ. Μπρεντάνου.