Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Ο Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Δευτέρα, 12 Σεπτέμβριος 2016

kyrillos_pic

Ο εψηφισμένος Επίσκοπος Ερυθρών Κύριλλος (αριστερά) με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στη Θ. Λειτουργία που τελέστηκε, στις 10.2.2016, στον Ι. Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Τσεσμέ (Κρήνη) της Ερυθραίας.

(Φωτό: Αριστείδης Βικέτος).ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΝΑΝ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΗ

ΚΑΙ ΦΙΛΟ ΙΕΡΑΡΧΗ

Αθήνα, 9 Σεπτεμβρίου 2016

Προς

τον Θεοφιλέστατον Εψηφισμένον

Επίσκοπον Ερυθρών κ. Κύριλλον

Εις Σμύρνην

Θεοφιλέστατε,

Με  πολλή χαρά και συγκίνηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων πληροφορήθηκε από την ανακοίνωση της Αρχιγραμματείας της Ι. Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου την ανάδειξη της υμετέρας αγαπητής Θεοφιλείας στο μέγα της αρχιερωσύνης αξίωμα. Ο Κύριος ευλόγησε, Θεοφιλέστατε, τη ζωή και το έργο Σας. Λαμπρύνατε την Εκκλησία με τη σοφία Σας, με την αρετή Σας, με την πολύτιμη πείρα Σας, με τους αγώνες και τα παλαίσματά Σας στη Λέσβο και στη Σμύρνη, με το σεβασμό Σας στη Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως και την αφοσίωσή Σας στον Σεπτόν Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας, τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Τιμήσατε την Εκκλησία και η Εκκλησία Σάς τίμησε με την ανάδειξή Σας εις Επίσκοπον της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Ερυθρών.

Δεχθείτε, παρακαλούμε, την έκφραση των συγχαρητηρίων προσρήσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενώσεως Σμυρναίων για την εκλογή Σας. Ευχόμεθα έτη πολλά και δημιουργικά προς δόξαν του ονόματος του Αγίου Θεού, καύχημα και έπαινο της Εκκλησίας Του και και του φιλοχρήστου ποιμνίου Σας.

Μετά πλείστης τιμής και σεβασμού

Ο Πρόεδρος                                                                          Ο Γεν. Γραμματεύς

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ                                            ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΙΚΕΤΟΣ

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.