Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 17ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ 17ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΣΜΥΡΝΑΙΩΝ

Παρασκευή, 09 Φεβρουάριος 2018

Αθήνα, 17 Ιανουαρίου 2018

Αγαπητά μέλη της Ενώσεως,

Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας αυτής σας εύχομαι και πάλι υγεία, ευεξία και δύναμη για τη διαμόρφωση των κατά το δυνατόν καλύτερων συνθηκών, προσωπικών και οικογενειακών, για το Νέο Έτος 2018. Θεωρώ υποχρέωσή μου, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, να σας ευχαριστήσω από καρδιάς για τη βοήθεια που προσφέρατε τη χρονιά που πέρασε στο Σωματείο μας με τη συμμετοχή σας στις εκδηλώσεις μας, με την οικονομική ενίσχυσή σας, με ένα, έστω, τηλεφώνημά σας. Ήταν για μας όλα αυτά σημαντικότατο μήνυμα συμπαράστασης στις προσπάθειές μας.

Αξίζει να θυμηθούμε ότι ορισμένες από τις πολλές εκδηλώσεις μας ανέδειξαν ακόμη περισσότερο την Ένωση και την έκαναν γνωστή σε μια μερίδα ανθρώπων που θέλουν πραγματικά να μάθουν και για τα επιτεύγματα του Μικρασιατικού Ελληνισμού και για την τεράστια προσφορά της Σμύρνης των Ελλήνων στη νεότερη Ελληνική Ιστορία. Η ομιλία του ακαδημαϊκού Βασιλείου Μαρκεζίνη στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας και η ανάλυση του έργου του Ομήρου, του Σμυρνιού κατά πάσα πιθανότατα ποιητή∙ το πενθήμερο ταξίδι μας στη γη των πατέρων και των παππούδων μας, στις αρχές Μαΐου, με τη συμμετοχή πολλών μελών αλλά και φίλων της Ενώσεως, προκειμένου να συμμετάσχουμε στην Ποιμαντορική Περιοδεία του Σεπτού Οικουμενικού Πατριάρχη μας αλλά και να προσκυνήσουμε τα άγια χώματα των πατρογονικών εστιών∙ η ανάδειξη των ιδανικών, των αξιών και των στόχων του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου (Καλαφάτη) μέσα από τον Ενθρονιστήριο Λόγο του, όπως παρουσιάστηκαν από την καθηγήτρια κυρία Δέσποινα Μιχάλαγα κατά την καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης στις αρχές Σεπτεμβρίου η λαμπρή και ιστορική υποδοχή στις 15 Οκτωβρίου του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη της Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος ευλόγησε τους απόντες πια αλλά και τους παρόντες απογόνους τους – μέλη της Ενώσεώς μας, όλα αυτά - και πολλές άλλες ακόμη δραστηριότητές μας – προκάλεσαν ιδιαίτερη αίσθηση και πρόβαλαν τη σημαντικότατη παρουσία και προσφορά της Ενώσεως Σμυρναίων στα Μικρασιατικά Δρώμενα.

Παράλληλα, με πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά μας και με απόλυτο σεβασμό στις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεών μας, ολοκληρώθηκε το πρώτο, και βασικότατο, στάδιο της «Υπόθεσης Ισηγόνη». Όπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα, κατά του κ. Νικολάου Ισηγόνη ασκήθηκε ποινική δίωξη για: α) «κακουργηματική υπεξαίρεση κατ’ εξακολούθηση αντικειμένου που υπερβαίνει το ποσόν των … ευρώ και το έχουν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως διαχειριστή ξένης περιουσίας και β) πλαστογραφία τελεσθείσα κατ’ επάγγελμα με συνολική ζημία που υπερβαίνει το ποσό των … ευρώ».

Όλες αυτές οι ενέργειες, οργανωτικές και δικαστικές, του Διοικητικού Συμβουλίου προκάλεσαν, όχι τυχαία ούτε ανεξήγητα, τις αντιδράσεις ελάχιστων, ευτυχώς, παραγόντων και προσώπων της Μικρασιατικής Κοινωνίας, οι οποίες, δυστυχώς, ξεπέρασαν τα όρια της κακοήθειας και εγγίζουν τα όρια της παρανομίας, αλλά, όπως είναι αυτονόητο, δεν αναστέλλουν καθόλου τις πρωτοβουλίες του Σωματείου μας. Για όλες όμως αυτές τις μηχανορραφίες, που δεν τιμούν καθόλου τους εμπνευστές τους, σας υπόσχομαι ότι θα συζητήσουμε διεξοδικά στη Γενική Συνέλευσή μας, η οποία θα γίνει, κατά το Καταστατικό, τον προσεχή Μάρτιο και στην οποία σας παρακαλώ ιδιαίτερα να συμμετάσχετε, γιατί θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον και θα αποφασίσει για τον τρόπο λειτουργίας της Ενώσεώς μας.

Σήμερα όμως, αφού σας πληροφορήσω ότι, μετά την παραίτηση του κ. Νίκου Βικέτου από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Ενώσεως, ο κ. Αντώνης Καραγιάννης, ως πρώτος επιλαχών, μετέχει πλέον στο Δ.Σ. και η εκλεκτή φιλόλογος κ. Βγένα Βαρθολομαίου εξελέγη ομόφωνα ως Γενικός Γραμματέας, σας παρακαλώ να παρευρεθείτε στις δύο επόμενες σημαντικότατες εκδηλώσεις μας:

α) στην κοπή της Βασιλόπιτας, η οποία θα γίνει την Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018, στο ξενοδοχείο «AMALIA HOTEL» (στην πλατεία Συντάγματος), και την οποία θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης της Σμύρνης κ.κ. Βαρθολομαίος, που θα ταξιδέψει αποκλειστικά γι’ αυτόν τον λόγο στην Αθήνα∙ και

β) στην έκθεση κειμηλίων της Ενώσεως Σμυρναίων και πινάκων ζωγραφικής της ζωγράφου κυρίας Άρτεμης Χατζηγιαννάκη, μέλους μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών και της οποίας τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου 2018.

Η συμμετοχή σας και η συνδρομή σας θα είναι για μας, εκτός από την πρακτική συμβολή σας στην αντιμετώπιση των αναγκών μας, πολύτιμη συμπαράσταση στον αγώνα μας για την ακόμη ουσιαστικότερη προώθηση των σκοπών του Σωματείου μας.

Ο Πρόεδρος

Της Ενώσεως Σμυρναίων

Γεώργιος Α. Αρχοντάκης

Φιλόλογος-Ιστορικός

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2018 Elxis.org. All rights reserved.