Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΣΗΓΟΝΗ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΙΣΗΓΟΝΗ

Δευτέρα, 22 Μάρτιος 2021

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2021

Αγαπητά μας μέλη, αγαπητοί μας φίλοι,

Με τη συμπλήρωση έξι (6) ετών (από τον Φεβρουάριο του 2015, όταν ο κ. Νικ. Ισηγόνης αποπέμφθηκε, με απόφαση του τότε Διοικητικού Συμβουλίου, από την Ένωση Σμυρναίων) η υπόθεση που συγκλόνισε στην κυριολεξία το ιστορικό Σωματείο μας έφθασε στο τέλος της.

Το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών εκδίκασε την έφεση του κ. Νικ. Ισηγόνη κατά της πρωτόδικης απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών (αριθ. 5051/2019), με την οποία είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη επτά (7) ετών. Ύστερα από πέντε (5) δημόσιες συνεδριάσεις (4 Νοεμβρίου 2020, 11 Νοεμβρίου 2020, 15 Δεκεμβρίου 2020, 15 Ιανουαρίου 2021 και 1 Μαρτίου 2021), το Α’ Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων καταδίκασε τον κ. Νικ. Ισηγόνη «σε κάθειρξη έξι (6) ετών για τις πράξεις: α) της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, άνω των 120.000 ευρώ και β) της πλημμεληματικής πλαστογραφίας μετά χρήσεως, οι οποίες διαπράχθηκαν στην Αθήνα από την 1.1.2000 έως και την 10.12.2014».

Το Δικαστήριο αντικατέστησε, σύμφωνα με το άρθρο 105, παρ. 1 του Ποινικού κώδικα , «τη στερητική της ελευθερίας ποινή (κάθειρξη 6 ετών) με έκτιση αυτής στην οικία του κατηγορουμένου» και του επέβαλε, σύμφωνα με το άρθρο 105, παρ. 3, σε συνδυασμό με το άρθρο 99, παρ. 2 του Ποινικού Κώδικα, «τους ακόλουθους περιοριστικούς όρους: α) της απαγορεύσεως εξόδου του από τη χώρα και β) της εμφανίσεώς του την 1η και τη 15η ημέρα κάθε μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα της κατοικίας του, συντασσομένης κάθε φορά σχετικής εκθέσεως».

Ολοκληρώθηκε κατ’ αυτόν τον τρόπο η αναγνώριση των αγώνων του Διοικητικού Συμβουλίου για την πλήρη κάθαρση του Σωματείου μας από μια ομάδα επίορκων στελεχών του, που αναδείχτηκαν μέσα από τη μακροχρόνια παραμονή τους στην Ένωση Σμυρναίων και κατόρθωσαν να χαρακτηριστούν ως «ιστορικοί ηγέτες» της από κάποιους «παράγοντες» του Μικρασιατικού Κόσμου, που, δυστυχώς, και αυτοί «προσφέρουν» κάκιστες υπηρεσίες στο Μικρασιατικό Κίνημα. Τα έξι (6) αυτά χρόνια των αγώνων του Διοικητικού Συμβουλίου δεν πέρασαν χωρίς αντιδράσεις και υπόγεια χτυπήματα από τους εμπνευστές των σχεδίων διάλυσης της Ενώσεως. Έκαναν τα πάντα, για να εξασφαλίσουν τη διάσωσή τους. Συκοφάντησαν, υποβάθμισαν, λοιδόρησαν, κατηγόρησαν το Διοικητικό Συμβούλιο ακόμη και με αγωγές στη Δικαιοσύνη. Έφθασαν στο σημείο οι κληθέντες ως μάρτυρες κατηγορίας στην υπόθεση Ισηγόνη να μεταμορφωθούν σε μάρτυρες υπεράσπισής του, αποκρύπτοντας τη σκληρή γι’ αυτούς πραγματικότητα και προβάλλοντας «περίεργες» δικαιολογίες, προκειμένου να υποβαθμίσουν το μέγεθος της καταστροφής που και εκείνοι προκάλεσαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο όμως, παρά τις αντιξοότητες και τις τεράστιες δυσκολίες, στάθηκε όρθιο και δεν ξέφυγε ούτε κατά μίαν κεραία από τον θεσμικό ρόλο του. Τώρα μπορούμε να είμαστε πιο αισιόδοξοι για το μέλλον του Σωματείου μας, και, καθώς πλησιάζει το 2022 και επιβάλλεται να προβληθεί κατά τον καλύτερο τρόπο η προσφορά του Μικρασιατικού Ελληνισμού, και ιδιαίτερα της Σμύρνης των προγόνων και των πατέρων μας, ελπίζουμε ότι με τη βοήθεια ΟΛΩΝ μας θα κατακτήσουμε τους στόχους μας, που παραμένουν πολυδιάστατοι και, αναμφισβήτητα, υψηλοί.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Αρχοντάκης

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2021 Elxis.org. All rights reserved.