Αρχική arrow Ειδήσεις και Εκδηλώσεις arrow Τιμή στην Μνήμη του Θάνου Κωνσταντινίδη

Τιμή στην Μνήμη του Θάνου Κωνσταντινίδη

Κυριακή, 10 Ιανουάριος 2016

Η ΄Ενωση Σμυρναίων τιμά

τον Θάνο Κωνσταντινίδη


΄Εφυγε από τη ζωή τον περασμένο Αύγουστο ο Ευπατρίδης και από τα παλαιότερα μέλη της Ενώσεως Σμυρναίων Θάνος Κωνσταντινίδης, επίκουρος καθηγητής Νευρολογίας και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Γεννημένος στη Σμύρνη το 1921, είχε τη μεγάλη τύχη να βαπτιστεί στην Αγία Φωτεινή από τον ίδιο τον Εθνο-ιερομάρτυρα Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο. Κι ήταν η ευλογία αυτή που βοήθησε να φθάσει στις απρόσιτες για τους πολλούς κορυφές της ζωής. Εξαίρετος επιστήμονας. εραστής της τέχνης και του πνεύματος, ακαταπόνητος ορειβάτης, λαμπρός πατριώτης «ιστόρησε, ως φιλότεχνος, τη ζωή του μέσα στην τέχνη, την επιστήμη και την αρετή».

Στον ΄Ανθρωπο Θάνο Κωνσταντινίδη προσφέρει η ΄Ενωση Σμυρναίων την οφειλόμενη τιμή και την ευγνωμοσύνη της την Τρίτη, 19 Ιανουαρίου 2016, στις 19.00΄το απόγευμα, στο Μουσείο Μπενάκη (Κουμπάρη 1 και Βασ. Σοφίας- Αθήνα, απέναντι από τον Εθνικό Κήπο), ανοίγοντας τον πλούσιο κύκλο των εκδηλώσεών της για τη συμπλήρωση των ογδόντα χρόνων από την ίδρυσή της (1936).

Την πολύπλευρη προσωπικότητά του θα αναδείξουν:
Ο καθηγητής ΄Αγγελος Δεληβοριάς, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη.
Ο ποιητής - σκηνοθέτης Λευτέρης Ξανθόπουλος και
Ο συνθέτης Φίλιππος Τσαλαχούρης, ο οποίος θα παρουσιάσει και τα έργα που εμπνεύστηκε και αφιέρωσε σ' αυτόν.

Ο Πρόεδρος                                              Ο Γεν. Γραμματέας
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ                         ΝΙΚΟΣ ΒΙΚΕΤΟΣ

Association of the Enosi Smyrneon Powered by Elxis - Open Source CMS.  Copyright (C) 2006-2019 Elxis.org. All rights reserved.