Αγαπητά μας μέλη, αγαπητοί μας φίλοι,

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων τιμά και εφέτος τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Μητροπολίτη Σμύρνης Αγίου Χρυσοστόμου (Καλαφάτη) και των «συν αυτώ τελειωθέντων κληρικών και λαϊκών», οι οποίοι πρόσφεραν τη ζωή τους στον βωμό των αξιών και των ιδανικών, που διαμόρφωσε η τρισχιλιετής ιστορία του Ελληνισμού στα εδάφη της Μικράς Ασίας.

Η καθιερωμένη αρχιερατική θεία λειτουργία με αρτοκλασία θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής, 10ης Σεπτεμβρίου 2023, στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Καρύτση (πολύ κοντά στο Ιστορικό Μουσείο της Ελλάδος-Παλαιά Βουλή), προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευρίπου κ.κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή του αιδεσιμολογιωτάτου πατρός Πέτρου Μελιδώνη.

Αμέσως μετά το τέλος της θείας λειτουργίας, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων – Βιβλιοθήκη της Ενώσεως (επί της οδού Καρύτση, αρ. 3, στον 3ο όροφο, πολύ κοντά στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου) θα ακολουθήσει συγκέντρωση των μελών και των φίλων του Σωματείου μας, κατά τη διάρκεια της οποίας η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κυρία Δέσποινα Μιχάλαγα θα αναπτύξει το πολύ ενδιαφέρον θέμα: «Συζητώντας για τα ιερά κειμήλια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στον ελλαδικό χώρο».

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως Σμυρναίων

Ο Πρόεδρος

Γ. Αρχοντάκης

Φιλόλογος-Ιστορικός

Η Γεν. Γραμματέας

Βγ. Βαρθολομαίου

Ιστορικός